Vučić na sastanku sa novim šefom OEBS-a
Printscreen Instagram
Vučić na sastanku sa novim šefom OEBS-a

Printscreen Instagram

Vučić na sastanku sa novim šefom OEBS-a, Foto: Printscreen Instagram

Predsednik Vučić je čestitao ambasadoru Bratuu na imenovanju na odgovornu funkciju šefa Misije OEBS-a u našoj zemlji i izrazio nadu da će Srbija i OEBS sarađivati u procesu demokratizacije i održanju mira i stabilnosti u regionu, što su glavni ciljevi Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik je naglasio da Republika Srbija podržava rad Misije, sa kojom smo od njenog uspostavljanja imali odličnu saradnju, baziranu na međusobnom razumevanju i partnerskom odnosu. Upravo zbog toga, Srbija se već dugi niz godina u samom OEBS-u ističe kao uzor za uspešnu saradnju zemlje domaćina i Misije na terenu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

"Posebno cenimo podršku Misije u sveobuhvatnom reformskom procesu u Srbiji, uključujući ekspertizu u programskim oblastima poput demokratizacije i medija, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, promocije tolerancije i nediskriminacije, kao i upravljanja i reforme sektora bezbednosti", istakao je predsednik Vučić.

Naglasio je da Srbija podržava dalje aktivnosti Misije uz očekivanje da će one i u budućnosti biti planirane zajedno sa nadležnim resorima i usklađivane sa napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

"Srbija je spremna da intenzivira saradnju njenih institucija sa Misijom OEBS-a, kako bi se zajednički i kroz strateški pristup definisali dugoročni ciljevi i prioriteti, koji bi omogućili usmeravanje kapaciteta Misije na stvarne potrebe zemlje", rekao je predsednik Vučić.

On je dodao da je Misija, na zahtev najviših državnih zvaničnika, bila uključena u proces razvoja nove Medijske strategije, kao i da je učestvovala u izradi predloga amandmana na Ustav u oblastima koje se odnose na nezavisnost sudstva.

Ambasador Bratu je zahvalio predsedniku Vučiću na čestitkama povodom imenovanja na novu dužnosti i istakao da će tokom svog mandata insistirati na prijateljskom i partnerskom odnosu koji želi da održi u daljoj saradnji sa vlastima u Srbiji, pri čemu će posebnu pažnju posvetiti nastavku konstruktivne saradnje, zasnovane na međusobnom poverenju u cilju sprovođenja reformi u oblastima od prioriteta, kaže se u saopštenju.

Komentari (5)

GAger

21.01.2021 12:39

OBOSTRANA saradnja je na zavidnom nivou danas!

Jelena

21.01.2021 12:40

Srbija podržava svaki vid saradnje, a da pritom ne ugrozi svoj integritet.

Stefan

21.01.2021 12:40

Srbija želi maksimalno korektnu saradnju sa misijom OEBS ali nam je dosta pridika onih u čijim zemljama stanja ljudskih prava nisu na zadovoljavajućem nivou.

Miljan

21.01.2021 12:41

Saradnja sa OEBS-om je značajna za postizanje zacrtanih ciljeva.

Lena

21.01.2021 12:48

Srbija zasniva svoju spoljnu politiku ka ujedinjenju snaga sa zemljama koje su voljne da saradjuju sa nama i grade cvrsto saveznistvo orijentisano na uspeh svih nacija.