Budućnost Srbije u Beogradu
Tanjug
Budućnost Srbije u Beogradu

Tanjug

Budućnost Srbije u Beogradu, Foto: Tanjug

Na početku obraćanja predsednik je zamolio okupljene da spuste transparente i da velikim aplauzom pozdrave mađarskog ministra spoljnih poslova Petera Sijarta. Masa je aplaudirala i uzvikivala "Aco, Srbine".

PROČITAJ JOŠ:

Nakon aplauza, Vučić je pozvao Srbe koji su na skup došli peške sa Kosova da dođu na binu i budu sa njim.

Aleksandar Vučić

Tanjug/ Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

- Mnogo vam hvala što se došli u ovolikom broju.

- Hoću da se zahvalim svima koji su došli iz različitih krajeva. Pokazali smo jednu stvar: u ma koliko država da živimo, jedinstvo srpskog nacionalnig korpusa niko ne može da nam uzme! Da pripadamo istom narodu, imamo isti jezik i kulturu!

Budućnost Srbije

Alo

Budućnost Srbije, Foto: Alo

- Pokazali ste da želite modernu, uspešnu Srbiju. Pokazali ste da ne poštujete one koji prete i koji bi Srbiju da ruše. Ja o političkim protivnicima neću reći ništa. Govoriću o budućnosti Srbije.

Budućnost Srbije

Alo!

Budućnost Srbije, Foto: Alo!

- Bez vas u ovolikom broju ne bih mogao pred predsednike Đinpinga, Putina, Merkel, Makrona. Sa vama mogu - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije, Foto: Predsedništvo Srbije

- Kada sam im govorio da ne dozvole da Albanci uvedu takse Srbiji, da ne dozvole formiranje takozvane vojske Kosova, nisu me slušali. Govorili su da se to neće desiti. Sada kada se to dogodilo kažu, učinite nešto predsedniča Vučiću da bi Albanci povukli takse. E pa moj odgovor je jasan. Nećemo učiniti ništa. Sačuvaćemo dostojanstvo. Postoji nešto skuplje od glave, iako je glava skupa. A to je obraz. Nikada nemojte Srbiji da probate da ukaljate obraz - rekao je Vučić.

PREPORUČUJEMO:

Miting je počeo izvođenjem srpske himne. U istom redu, odmah pored Vučića, sa njegove desne strane bili su Srbi sa Kosova, a sa njegove leve strane predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik.

Budućnost Srbije

Alo

Budućnost Srbije, Foto: Alo

Na skupu u okviru kampanje "Budućnost Srbije", koji se danas održava u glavnom gradu, prisutno je između 140. 000 i 150. 000 ljudi, izjavio je načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić.