Predsednik Srbije
Tanjug/Tanja Valić
Predsednik Srbije

Tanjug/Tanja Valić

Predsednik Srbije, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Andrej Videnović, star svega 14 godina, želeo je da na svom reveru ponese Natalijinu ramondu - simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Međutim, budući da nikako nije mogao da je nabavi, odlučio se da se za pomoć obrati nikom drugom do Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije.

Odgovor je stigao nakon nekoliko dana - u paketu iz Predsedništva Srbije, pored znački, bila je i knjiga "Albanska golgota". Uz poklone, na Andrejevu adresu stiglo je i pismo predsednika Vučića, koje je ovaj mališan, ipak, želeo da zadrži za sebe.

- Nisam mogao da verujem da sam dobio šta sam tražio - kazao je Andrej.

- Toliko sam želeo da imam Natalijinu ramondu, tako da sam se odlučio da se obratim direktno predsedniku Srbije. O tome šta mi je napisao, ne bih da pričam, jer pristojni ljudi ne prepričavaju svoju poštu. Mogu samo da kažem da me skoro niko tako nije obradovao.

Natalijina ramonda

Wikipedia

Natalijina ramonda, Foto: Wikipedia

Istorija, posebno Prvi svetski rat, predstavljaju oblast za koju Andrej pokazuje veliko interesovanje od malih nogu, zahvaljujući kompjuterskim igricama sa istorijskom tematikom. Ovaj naizgled tipičan radoznali dečak sa podjednakim žarom govori i o svojim ostalim interesovanjima, u koje spadaju prirodne nauke, strani jezici.

- Prošle godine plasirao sam se na čak pet republičkih takmičenja iz raznih predmeta, a ove sam bio najbolji na školskom takmičenju iz matematike - dodaje ovaj mališan.

- Školovanje bih voleo da nastavim u Karlovačkoj gimnaziji, ali mi je od toga, ipak, važnije da ostanem ono što jesam i postanem, prvenstveno, dobar čovek.