Aleksandar Vučić
Alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u poseti Institutu za virusologiju i serume "Torlak" i tom prilikom uručuje vakcine AstraZeneka za Republiku Srpsku.

ODGOVORI NA PITANJA NOVINARA

"Nadamo se da će predsednik Rusije doći u Srbiju do kraja godine, treba da svetu predstavimo Hram Svetog Save, razmišljamo na koji način, treba da se posavetujemo sa patrijarhom i odlučimo sve", naglasio je Vučić.

Janez Janša i pitanje "velike Albanije"

"Nisam video nikakvu inicijativu i nisam spreman da osuđujem ili hvalim nešto što nisam video. Iznenađen sam licemerjem beogradske čaršije koja govori o nečemu o čemu ne zna ništa. Zar stvarno verujete da vi znate ako ja ne znam? Ovo sam rekao da bismo pokazali koliko je značajno izražen autošovinizam kod dela srpske elite koja misli da svaki put, kada bi bilo ko posmilio da Srbi treba nešto da dobiju, da tom treba odrubiti glavu. Niko od vas nije skočio da kaže nijednu reč, a svakoga dana komadaju Srbiju i time se hvale. Pa vama je moralna vertikala Evropski parlament koji je uputio zahtev pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost (tzv.) Kosova. Mi poštujemo integritet Bosne i Hercegovine i institucionalni suverinet entiteta, nas interesuje da pomognemo našem narodu i svim drugim narodima, nas zanima ekonomski razvoj. Zašto neko ne digne buku i dreku što se svakog dana pominje velika Albanije? Mi smo prijatelji, ali se po mnogim pitanjima ne slažemo, uvek saslušamo jedno drugo, znam kolika je cena mira, znam kolika je važna stabilnost, ali da li ću da ga saslušam, saslušaću ga. Mi se ne slažemo oko nekih pitanja već dve godine, ali su Republika Srpska i Srbija u odličnim odnosima, iako nekad nemamo isto mišljenje. Pre 40 dana su se setili, evo Mile kaže pre 45. Možda sam i hologram, kao moj mlađi sin, ali se vide rezultati, pitajte Veru i ostale šta misle, da li je ovo marketing ili je stvarno. Prođite našim auto-putevima, pa recite da li je to stvarno ili nije", ističe Vučić. 

Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

O Dijani Hrkalović

"Kada sam video tu naslovnu stranu, nasmejao sam se i pitao sam se dokle ide ljudska laž i glupost, ali šta da radite, to je nešto sa čime morate da živite. Morate da primite sve te besmislene udarce i laži na svoja pleća", rekao je Vučić.

Antivakserski lobi

Predsednik je rekao da je skoro shvatio odakle dolazi antivakserski lobi.

Osvrnuo se na situaciju u Nemačkoj, gde su određene vakcine bile zabranjene za starije.

"Zamislite da smo donosile odluke kao Nemačka, koje su direktno suprotne, obesili biste nas ovde u ovaj dimnjak. Mi smo ozbiljna zemlja",  kaže Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kako je rekao, jedna doktorka mu je rekla da je u vakcini "sve što treba da bude".

Savamala

"Što se Savamale tiče, mislim da je to jedan od prijekata na koji ću doživotno da budem ponosan - kaže i dodaje da je na sudu presuđeno da nisu oštećeni oni čiji su nelegalni objekti srušeni", kaže Vučić

"Mi smo tamo izgradili najlepše šetalište, nije moglo da se živi od špriceva za drogu, ne za vakcine", rekao je predsednik Vučić.

Crna Gora

"Ja sam sa pažnjom gledao nastup Đukanovića na nacionalnoj televiziji i pitao sam se da li će postojati jedan segment u emisiji u kom on neće govoriti o Srbiji i meni, ali ga nisam dočekao. Verovao sam da postoji u Crnoj Gori neka važnija tema, poput otvaranja radnih mesta, vakcina, ali sam shvatio da smo za sve mi krivi, ali sam shvatio da sam takvim političarima nešto nije u redu. Mi imamo samo problem sa položajem srpskog naroda u toj zemlji, i bez ijednog ružnog komentara, mogu da istaknem o lošoj poziciji Srba tamo. Mi uprkos svemu, želim da imamo dobre odnose, a Ana Brnabić će obavestiti Krivokapića o novoj tranši vakcina koje ćemo ispostaviti Crnoj Gori, u vidu prijateljeske pomoći, a oni neka rade svoj posao", istakao je predsednik Vučić.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA

"Sutra imamo važan sastanak, sve važne odluke donosimo, koliko ćemo para uložiti u proizvodnju vakcina. Dobro je da sam došao i video kako sve funkcioniše. Prvo pakovanje, prvih vakcina, biće od 5. do 10. juna, i onda ćemo reći da smo uspeli", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Torlak je bio pred propadanjem i gašenjem. Srećan sam što smo uspeli da ga vratimo u život i ulagaćemo još mnogo u njega. Bilo bi dobro kada bismo mogli da proizvedemo još 500 hiljada vakcina – dodao je Vučić.

"Mi smo Republici Srpskoj uvek na raspolaganju i uvek ćemo da im pomognemo i podelimo vakcine. Do sada smo uspeli da dovoljno i mnogo više od drugih obezbedimo građanima", istakao je predsednik.

Vučić je dodao da ih sutra čeka važan sastanak i istakao je da je zadovoljan situacijom na Torlaku.

"Ovo je ta jedan doza koju vi primite. To će sad da krene da se pakuje. Prve vakcine će iz Torlaka izaći od 5. do 10. juna", kazao je predsednik pokazujući na vakcinu.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Foto: Alo.rs

"Mi smo upravo prešli tri milona datih vakcina, preko milion i osamsto drugih doza", rekao je Vučić.

Vučić je uzeo uzorak vakcine i upitao doktore sa Torlaka da li sme da ponese jednu za uspomenu kako bi je čuvao u svom kabinetu.

"Da li smem da otmem jednu", pitao je predsednik.

Predsednik je zatažio da sastamku prisustvuju i eksperti za vakcine.

"I Kinezi i Rusi su bili oduševljeni kada su videli opremu ovde, iako su mnogi hteli da unište Torlak", rekao je Vučić.

Predsedniku je saopšteno da ovde trenutno radi 223 ljudi, a rekao je da nije problem da se zaposli veći broj ljudi jer je to veoma važno za našu zemlju.

"Što bi sad ovi antivakseri rekli, znaš li ti šta ima u ovoj vakcini", pitao je Vučić kada su mu zaposleni pokazali cepiva koja se proizvode na Institutu "Torlak".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Predsednik je na početku obilaska pogledao plan Instituta "Torlak" i raspitao se o veličini objekta.

Predsednik je primetio da bi kapaciteti dodatno trebalo da se povećaju i napomenuo da će sutra biti održan sastanak na kome će biti reči o tome.

Donaciju preuzima predsedsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Komentari (2)

Nada

15.04.2021 12:42

Predsednik kao i uvek otvoreno i iskreno o svemu pred svojim narodom!

Vesna

15.04.2021 12:54

Susedske odnose treba imati