Aleksandar Vučić
Printscreen
Otvaranje fabrike

Alo.rs

Otvaranje fabrike, Foto: Alo.rs

11.10 - Predsednik odgovara na pitanja novinara

Vučić upitan da prokomentariše meč Zvezda-Bajern

- Bilo mi je teško, ali nadam se večerašnjoj pobedi Partizana, verujem u njihovu hrabrost.

Predsednik upitan za komentar o naslovnoj strani nedeljnika NIN-a na kojoj je cev puške uperena u njega

- To je sve prepisivanje od Milovana Brkića. Kada bih vam rekao o kakvom je probisvetu reč i šta sve rade... Ja sam im na meti samo zato što neću da plaćam mafijašima. Uperite svaki snajper u mene, a ja ću se truditi da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo graditi nove fabrike i nove puteve. 

- Je l vi mislite da su ljudi ludi? Dokle ćete da lažete? Dokle ćete da pričate da štitimo proizvođače marihuane, a kad ih pohapsimo sve, onda kažete: "A što niste ne znam šta...?". Sve je to politika Milovana Brkića, ali ta politika nikada ne može da pobedi pristojnu Srbiju - naveo je predsednik i zaključio:

- Saglasan sam sa naslovnom stranom NIN-a. Reklamirali su odličan snajper.

Vučić je pre novinarskih pitanja istakao:

- Još ne verujem, iako sam dobio podatak da je moguće da zbog velikog oporavka industrijske proizvodnje dođemo do ukupne stope rasta na nivou 2019. godine od 4 posto, drastično više od onoga što su predviđali MMF i Svetska banka. Još veći zamajac za povećanje plata i penzija.

10.50 - Vučić se obratio prisutnima

- Hoću da kažem važnu informaciju, a o tome ću i narednih dana govoriti, a to je da Srbija prvi put od kada se meri nivo nezaposlenosti na najnižem nivou. Hoću da vam kažem da naša zemlja ima 9,5 posto nezaposlenih. Čestitam građanima Srbije koji su velikim radom Srbiju izvukli iz krize i taj nivo sa 25% nezaposlenih spustili na nivo prihvatljivosti. Želimo da dođemo na nivo Evropske Unije gde je nivo nezaposlenosti između 6-7 posto. Mnogo smo novca dali Kragujevcu i nadam se da ce građani to uskoro videti. Ovde će za nekoliko meseci imati 400 zaposlenih, a do kraja 2023. godine 800 zaposlenih - rekao je predsednik na otvaranju fabrike.

- U Srbiji će zanatlije stolari, tesari, zavarivači uskoro će po svojim primanjima preskakati menadžere i PR stručnjake - rekao je predsednik Srbije i zamolio sve građane Srbije da ostanu u svojoj zemlji.

- Neće sunce tuđeg neba jače sijati od našeg.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić presekao je vrpcu na svečanom otvaranju fabrike Yanfeng Automotive Interiors u Kragujevcu.

Otvaranje fabrike

Alo.rs

Otvaranje fabrike, Foto: Alo.rs

Kineska kompanija Yanfeng Automotive Interiors je svetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost automobila.

Sedište te kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.

Novi proizvodni prostor te kineske kompanije u Kragujevcu prostiraće se na 18.500 kvadratnih metara, u početku će biti otvoreno 200 radnih mesta, ali s obzirom na to da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu.

Komentari (1)

Nikola87

28.11.2019 21:51

Nista lepse od sakupljanja plodova vrednog rada, a ovo je tek pocetak.