Lepi Mića
Alo / Dejan Briza
Lepi Mića

Alo / Dejan Briza

Lepi Mića, Foto: Alo / Dejan Briza

* Uveliko se radi i gradi

* Moram da pohvalim gradsku vlast u Beogradu, zaista su vredni

* Vučić je pokazao kako se vodi država

Na početku razgovora otkrio nam je da nikada nije bio član nijedne političke stranke i priznao da je prvo što je primetio to koliko se Beograd gradi.

- Živim u centru grada i kada sam izašao iz rijalitija mogu da kažem da je napredak vidan. Uveliko se radi i gradi i moram da pohvalim gradsku vlast u Beogradu, zaista su vredni.

Kako ocenjujete rad Gorana Vesića?

- Poštujem ga jer je veliki radnik i operativac, stalno je na terenu.

Šta mislite o predsedniku Aleksandru Vučiću?

- Upoznali smo se pre tridesetak godina i ostali u dobrim odnosima. Drago mi je što je na tom mestu, ponosan sam što moj prijatelj vodi državu. Uvek je imao moju podršku. Vučić je pokazao kako se vodi država. Koji god političar da je dolazio na vlast, u prve redove stavljao je samo svoje saborce. Kada je Vučić došao na vlast, on je uzeo sve dobre ljude, nebitno je da li su iz DS-a, SPS-a, SPO... Kod Vučića imate i Koštuničine, i Đinđićeve, i Miloševićeve ljude i to je dokaz da je on vođa naroda, a ne vođa partije. On je tako pokazao da je genijalac.

Lepi Mića

Alo / Dejan Briza

Lepi Mića , Foto: Alo / Dejan Briza

Nikada ranije niste isticali da poznajete Vučića?

- Ružno je kititi se tuđim perjem i pričati da ti je neko prijatelj samo zato što je na važnoj funkciji. Nikada ne bih otišao kod Vučića da nešto od njega tražim, a znam da bi mi pomogao kada bi mi pomoć bila potrebna. I kada ne bude na vlasti, on će i tada biti moj prijatelj i ići ću sa njim da pijem kafu, a sada, dok je na funkciji, mogu samo da ga pohvalim ovako javno.

Da li ste član neke stranke?

- Nikada nisam bio član nijedne partije. Partiju koju vodi Vučić podržavam jer je ogromna većina naroda podržava, a narod dobro vidi ko radi za njegovo dobro.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U rijalitiju ste pokazali da dobro procenjujete karaktere. Ako izuzmemo Vučića, o kojem političaru imate lepo mišljenje?

- Cenio sam Vojislava Šešelja, koji je bio iskren i govorio je šta misli. Možda je on tada trebalo da bude kao što je Vučić sada, da unapred vidi neke stvari i kako treba da se preorijentišemo, a ne da slepo veruje samo u jednu priču. Kao što se mi ljudi menjamo, tako se i svet menja. Rusiju mnogo volim, ali dve trećine naše dijaspore živi i radi na zapadu.

Da li to znači da smatrate da je Srbiji mesto u EU?

- Da, mi smo Evropa, osećam se kao Evropljanin. Moja ćerka živi i radi u Evropi. Na kraju krajeva, i Rusija je Evropa. Ako Rusi mogu da budu prijatelji sa Amerikancima kada treba, ako mogu Nemci i Francuzi, zašto onda mi ne možemo da budemo prijatelji sa svima?

Živeli ste u Republici Srpskoj, kako ocenjujete rad Milorada Dodika?

- Mileta poštujem iznad svega, on brani Republiku Srpsku i sve što on radi podržavam.

Lepi Mića

Alo / Dejan Briza

Lepi Mića, Foto: Alo / Dejan Briza

Zamerate li kolegama koji se učlanjuju u političke stranke?

- Zameram im zato što to koriste za karijeru. Iako imam prijatelje među političarima, ja to nikada nisam koristio. Nikada nisam pevao ni na jednom mitingu, proslavi Nove godine. Lepi Mića nikada nije dobio od vlasti žutu banku! Kada je na vlasti bio DOS, veliki broj estradnih umetnika, koji su za vreme Slobodana Miloševića bili stalno na televiziji, radili i pevali, odjednom su počeli sa hvalospevima DOS-u. Stalno menjaju partije i karaktere, to su kvarni ljudi. Ja sam poštovao lik i delo Slobodana Miloševića, iza toga sam stajao. On je za mene bio heroj, ali je i napravio i mnogo grešaka.

Kada govorimo o Miloševiću, da li mislite da ga je Ivica Dačić dostojno zamenio na čelu SPS-a?

- Jeste. Jer ne možete imati isti pogled na politiku devedesetih i 2019. godine. Dačić je gotivac. Kupio me je za sva vremena kada je nakon jednih izbora rekao: „Ja znam ko će biti premijer.“ 

Snimio bih duet sa Dodikom

Ko najbolje peva među našim političarima?

- Dačić je dokazani majstor, ali i Dodik dobro peva.

S kim biste radije snimili duet, sa Dačićem ili sa Dodikom?

- Sa Dodikom, obojica smo Prečani i obojica volimo te naše zavičajne pesme.