BIO JE PROTIV NATO BOMBARDOVANJA I POSETIO SRBIJU 1999. Vučić je knjigu novog britanskog premijera pročitao na DVA JEZIKA, a iz nje je naučio veoma bitnu stvar!

Boris Džonson, novi britanski premijer, imao je prilično puno kontakata sa srpskim zvaničnicima a javno je podržavao i put Srbije u EU.

Aleksandar Vučić i Boris Džonson
Aleksandar Vučić i Boris Džonson, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

* Boris Džonson se 2016. sastao sa tadašnjim premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem

* Bio je protiv NATO bombardovanja SRJ

* Džonsonova knjiga "Faktor Čerčil" prevedena je u našoj zemlji

Međutim, on je bio u Srbiji i 1999. godine a bio je protiv NATO bombardovanja tadašnje SRJ.

Džonson je Srbiju posetio i 2016. godine u svojstvu ministra spoljnih poslova Britanije, a tada se sastao i tadašnji premijer Aleksandar Vučić. Vučić je podsetio na Džonsonov stav protiv bombardovanja SRJ.

"Ne zaboravite, on je ovde bio 1999. godine, jedan od retkih. Nije podržavao napade na Srbiju, imamo veoma dobar lični kontakt", izjavio je Aleksandar Vučić, koji je izrazio nadu da će imati priliku da ugosti Džonsona u Srbiji.

ALBANCI U DELIRIJUMU ZBOG NOVE UREDBE KREMLJA Putin izdao direktivu! Rusija ucenjuje države da povuku priznanje nezavisnosti Kosova!

Ubrzo posle toga Vučić i Džonson su se susreli u Briselu, da bi već u novembru 2016. Džonson došao u Beograd gde su opet imali sastanak.

"Srbija je postigla veliki politički napredak i ekonomski uspeh", rekao tada je Džonson, koji je dodao će Velika Britanija ostati prijatelj Srbije iako izlazi iz Evropske unije.

Vučić je zahvalio Džonsonu za podršku Srbiji na evropskom putu i želju Britanije da se očuva stabilnost u regionu Balkana. Njih dvojica su položili cveće na groblju Komonvelta u Beogradu.

ZAPADNI DIPLOMATA POSETIO PREDSEDNIKA VUČIĆA Preneta PORUKA od izuzetne važnosti za Srbiju - OVO JE KRAJ!

Inače, Džonsonova knjiga "Faktor Čerčil" je prevedena u našoj zemlji a njena promocija bila je nekoliko meseci pre njegove posete. Iako Džonson nije mogao da dođe u Beograd na promociju, njoj je prisustvovao tadašnji premijer u tehničkoj Vladi Aleksandar Vučić, koji je govorio o Čerčilu.

Vučić je tada naglasio da je pročitao knjigu i na srpskom i na engleskom jeziku, rekavši da je Čerčilova "ključna ideologija bila napredak i boljitak Velike Britanije".

OTKRIVENO KO SU "SPAVAČI" Ovo su ljudi iz redova SNS-a koji sprovode OPERACIJU OMČA! Vučić i njegova porodica u opasnosti!

"Sve drugo bilo je podređeno tome, a u skladu sa tim menjao je svoje stavove i mišljenja, političke poruke i poteze, ali ono što nije menjao bila je neverovatna hrabrost, nepodeljena i ogromna ljubav prema otadžbini", rekao je Vučić, koji je dodao da je iz knjige mnogo naučio o donošenju političkih odluka.

Bonus video

Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi