Goran Vesić
privatna arhiva
Goran Vesić

privatna arhiva

Goran Vesić, Foto: privatna arhiva

On je rekao da je Vučić je danas u Vašingtonu, u Beloj kući, razgovarao s predsednikom SAD Donaldom Trampom i potpisao bilateralni sporazum sa SAD kojim je obezbeđena ekonomska budućnost Srbije i regiona.

"Vučić je doneo našoj zemlji sporazum koji štiti interese Srbije i obezbeduje ekonomsku budućnost Srbije. Vučić je danas postigao jedan od najboljih međunarodnih sporazuma u istoriji Srbije i pokazao da je jedan od najvećih srpskih državnika u našoj modernijoj istoriji", napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Kako je istakao, današnji sporazum je pobeda Srbije i prvi pozitivan međunarodni sporazum o KiM posle duže od jednog veka srpskih poraza i povlačenja.

"Vučićev ugled u međunarodnoj zajednici tako je velik da je samo zahvaljujući tome uspeo da se danas o KiM razgovara u Beloj kući koja je centar svetske politike. Da se uvažavaju srpski interesi i da se čuju naši argumenti", rekao je Vesić.

Kako je dodao, koliko je danas veliki uspeh postigao Vučić dovoljno je da zamislimo "da li je ovo bilo moguće dok su Srbijom vladali Tadić, Jeremić i Đilas?" "Tada sa Srbijom niko nije razgovarao, niko nije hteo da nas čuje, a oni nisu mogli da se vide ni sa portirom u Beloj kući", dodao je Vesić i zaključio da je danas veliki dan za Srbiju i region.

PROČITAJTE JOŠ: