Predsedništvo
Alo!/ Dejan Briza
Predsedništvo

Alo!/ Dejan Briza

Predsedništvo, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Slovenije Marjanom Šarecom

* Prva zvanična poseta Šareca Srbiji od dolaska na funkciju

* Razgovor i sa premijerkom Srbije 

Predsednik Srbije Alekasandar Vučić sastao se danas s premijerom Slovenije Marjanom Šarecom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu.

"Srdačan doček", napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbije", uz fotografije na kojima se vidi da je gosta iz Slovenije dočekao ispred zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

U Briselu nam trebaju novi ljudi, a ne oni koji su sedeli u salama dok se na Balkanu umiralo

AUTOR: ALO.rs/Tanjug DATUM I VREME: 04.05.2019. 12:49 Evropska komisija treba biti kao fudbalski sudija Ljubljana, Slovenija, Foto: Google street view Evropskoj uniji trebaju bolji lideri i voleo bih da vidim bolje planove za vođstvo u evropskim institucijama, zjavio je danas premijer Slovenije Marjan Šarec.

 

Šarec je, prethodno, razgovarao s premijerkom Srbije, a održan je i sastanak delegacija dve zemlje.

 

Slovenački premijer sastaće se danas u Beogradu i s predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno na kontinuiranoj političkoj i tehničko-ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je naglasio da Srbija vidi Sloveniju kao veoma važnog partnera kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu.

 

- Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja - istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Slovenački premijer rekao je da Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine, zato što je interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri.

On je istakao da Srbija može da računa na podršku u vezi sa proširenjem EU.

Situacija u Evropi je kao pred Drugi svetski rat. Ako se EU raspadne, svi smo propali

AUTOR: ALO.rs/Tanjug DATUM I VREME: 24.04.2019. 22:04 Zabrinut za sudbinu Evrope Brisel, EU, Foto: Profimedia Premijer Slovenije Marjan Šarec uporedio je današnju situaciju u Evropi sa onom pred izbijanje Drugog svetskog rata, kada su evropski političari popuštali Hitleru. PAKLENA NEDELJA Ovo je kraj Evrope kakvu poznajemo: Konstantno smo na pragu katastrofe, ali ona nikad ne dođe!

 

Dvojica sagovornika su konstatovali da su bilateralni odnosi veoma intenzivni, o čemu svedoče međusobne posete na visokom i najvišem nivou.

Trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji.

Kao zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija podržava evropske integracije Srbije.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina