ALBANSKI PORTAL TVRDI Vučić imao tačne podatke o merama Prištine, na Kosovo neće biti isporučena roba iz stranih fabrika u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić imao je tačne podatke kada je izjavio da će prištinske vlasti pokušati da uvedu još tri mere protiv Srbije, piše "Gazeta ekspres".

Aleksandar Vučić blokada policajac
Aleksandar Vučić, Foto: Alo!

Taj prištinski portal, pozivajući se na neimanovane izvore iz kosovskih institucija, navodi da se prva mera vlade u Prištini odnosi na vozila sa srpskim registarskim tablicama, druga na robu starnih kompanija proizvedenu u Srbiji i treća o nepriznavanju dokumenata.

Prva mera, navodi izvor "Gazete", bila bi navodno uspostavljenje "reciprociteta" kada se radi o motornim vozilima, pošto bi vlasnici onih sa srpskim registarskim tablicama, kada budu na Kosovu i Metohiji, bili prinuđeni da stave privremene tablice.

Druga mera, odnosila bi se na robu, prema istim izvorima, značila bi zabranu ulaska robe stranih kompanija, proizvedenu u Srbiji, koje do sada nisu plaćale carinu od 100 odsto.

"Neki od glavnih brendova su nas obavestili da na Kosovo neće biti isporučena roba iz fabrika u Srbiji, a da će iste proizvode dopremiti iz fabrika u Makedoniji, Mađarskoj i drugim zemljama EU", kaže isti izvor.

Kako se dodaje, treća mera bila bi odluka prištinske vlade da ne priznaje srpska dokumenta koja se odnose na kvalitet proizvoda i slično.

"Gazeta ekspres" navodi da je Avni Arifi, savetnik premijera Haradinaja, odbio da potvrdi ove mere, ali je rekao da vlada "ima strategiju da se suprotstave Srbiji".

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Dakki
  12/12/2018 - 12:14
  Nadamo se da ce uskoro ove sramne mere bii ukinute.
 • Korisnik: Dakki
  11/12/2018 - 14:53
  Nadamo se da ce uskoro ove sramne mere bii ukinute.
 • Korisnik: Stojan
  10/12/2018 - 19:01
  Lako je među Šiptarima naći one kji se prodaju za pare.
 • Korisnik: Dakki
  10/12/2018 - 16:28
  Nadamo se da ce uskoro ove sramne mere bii ukinute.
 • Korisnik: Uros
  10/12/2018 - 10:10
  Normalno da ima, nasa bezbedonosna sluzba je sjajna.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi