Vučić ide u Crnu Goru na sahranu Amfilohija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće poslednjem ispraćaju počivšeg motropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

Šef srpske države tako će prvi put otkako je na visokim pozicijama u vlasti otići u Crnu Goru, pišu beogradske "Novosti". Ovaj čin ima veliki simbolički značaj za jedinstvo srpskog naroda u celini, a naročito za naše sunarodnike koji su bili na udaru odlazećeg režima Mila Đukanovića.

Amfilohije
Amfilohije, Foto: prinstcreen

Dolazak Vučića na poklonjenje velikom duhovniku i obnovitelju vere može se tumačiti i kao otvaranje nove stranice u odnosima dveju bratskih država, koji su voljom i neprijateljskim potezima oligarhije iz DPS proteklih decenija svedeni na najniži mogući nivo. Dolazak Vučića na oproštaj od Amfilohija samo je metaforična nadgradnja onoga sto je predsednik Srbije već učinio i što čini za naš narod u Crnoj Gori - od izdvajanja novca za izgradnje Srpske kuće u Podgorici do obnove hramova i pomoći udruženjima angažovanim na zaštiti kulturnog i duhovnog identiteta Srba.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije biće sahranjem sutra u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a tom činu će osim Vučića prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, patrijarh Irinej i visoki arhijereji SPC i pomesnih crkava. Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je jutros da bi dolazak Vučića na sahranu značio "još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, a to narod želi".

Povezane vesti