Vučić i Erdogan
Predsedništvo Srbije
Vučić i Erdogan

Predsedništvo Srbije

Vučić i Erdogan, Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan još jednom su naglasili svoju čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama obogaćuju odnose dveju zemalja, koji su već na visokom nivou, kako politički, tako i ekonomski.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, u dugom i sadržajnom telefonskom razgovoru, oni su sinoć izrazili uverenje da će kroz rad Visokog saveta za saradnju, kao i na druge načine, nastaviti da još snažnije i odlučnije unapređuju sveukupne odnose i saradnju u svim oblastima.

Pročitajte još:

Predsednik Vučić je zato pozvao predsednika Erdogana da uskoro poseti Srbiju, kako bi bila održana Druga sednica Visokog saveta za saradnju i bili dogovoreni novi elementi političke i ekonomske saradnje dveju zemalja, kaže se u sopštenju.

On je, takođe, zahvalio predsedniku Erdoganu na Zakonu o izvozu junetine iz Srbije u Tursku, koji je od neprocenjivog značaja za srpsku poljoprivredu, kao i na podršci izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, jer je bolje infrastrukturno povezivanje Srbije i BiH ujedno i podrška miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Preporučujemo još:

Predsednik Vučić je još jednom istakao koliko je bila značajna poseta predsednika Erdogana Srbiji 2017. godine, naglasivši da bi tokom ovogodišnje posete zajednički obeležili i 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Vučić i Erdogan

Predsedništvo Srbije

Vučić i Erdogan, Foto: Predsedništvo Srbije

Kako se navodi, predsednik Erdogan istakao je da je veoma srećan što je trgovinska razmena između dve zemlje u 2018. godini prvi put premašila milijardu evra i da očekuje da ta razmena bude još veća, posebno posle usvajanja Zakona o slobodnoj trgovini sa Srbijom u turskom parlamentu.

On je, takođe, rekao da podržava politiku mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana koju vode Srbija i predsednik Vučić.

Predsednik Erdogan je naglasio da će Turska učiniti sve, ne samo da održi već i da unapredi izuzetno prijateljske odnose sa Srbijom.