Aleksandar Vučić, Tomas Šib
Tanjug/ Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić, Tomas Šib

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Tomas Šib, Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je nedavno u Davosu imao priliku da se ponovo sastane sa kancelarkom Merkel, jer je svaki susret prilika da se nauči nešto novo iz njenog iskustva i odvažnosti, kojim vodi Nemačku i Evropu.

Pročitajte još:

Predsednik Vučić i ambasador Šib su konstatovali da su odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, što je čvrsta osnova za konstantno unapređenje političkog dijaloga i zamah ekonomske saradnje.

Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 55.000 radnika, uz nadu da će se, sa daljim unapređenjem našeg poslovnog okruženja, taj broj povećavati.

Preporučujemo i ovo:

On je istakao da nemačke kompanije, osim što obezbeđuju radna mesta, imaju uticaj na preduzetnički duh i radne navike, kao i na razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Pres službe Predsednika Republike.

Ambasador Šib je je rekao da Ambasada SR Nemačke snažno podržava postojeći trend povećanja investicija i pomaže poslovne kontakte.

Vučić je Šibu ukazao na posledice koje takse na srpsku robu, kao neodgovorna jednostrana mera Prištine, imaju po odnose i stabilnost u regionu.

On je još jednom istakao spremnost Srbije da nastavi dijalog, nakon što Priština odustane od neopravdanih taksi, koje, osim srpske privrede, ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić, Tomas Šib

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Tomas Šib, Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Ambasador Šib je rekao da Nemačka snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i izrazio nadu da će se stvoriti uslovi za njegov nastavak.

Takođe je ponovio podršku za evropski put Srbije i istakao važnost poglavlja 23 i 24. S tim u vezi pohvalio je rad na izradi medijske strategije u Srbiji.

Vučić je izrazio zahvalnost Nemačkoj za podršku na EU putu.

Dvojica sagovornika su istakla značaj učešća Srbije u Berlinskom procesu, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel, jer i time potvrđuje svoju politiku regionalne stabilnosti.

 

Komentari (1)

Desa

11.02.2019 13:03

Na nama je da drzimo dobar balans na putu ka EU.