"VAMA DUGUJEMO VELIKU ZAHVALNOST" Vučić čestitao Siju Lunarnu Novu godinu

Posebno me raduje, ističe predsednik Srbije, što se razvija kulturna saradnja, što će doprineti još boljem međusobnom razumevanju naših naroda

Aleksandar Vučić, Si Đinping
Aleksandar Vučić, Si Đinping, Foto: Instagram printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić cestitao je danas predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu, Lunarnu novu godinu, uz najbolje želje za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje bratskog kineskog naroda.

"Kako je nastupajuća godina u znaku koji simbolizuje nove mogućnosti za velike uspehe, uveren sam da ćete, mudrom i odvažnom politikom, nastaviti da vodite svoju zemlju velikim koracima na čvrsto utemeljenom putu ka ostvarenju zacrtanih ''stogodišnjih ciljeva" i Kineskog sna", naveo je Vučić u pismu čestitki predsedniku Siju.

Mi, u Srbiji, naglasio je Vučić, veoma se radujemo impresivnim dostignućima Narodne Republike Kine, ponosni na "čelično prijateljstvo" i sveobuhvatno strateško partnerstvo.

"Vama, poštovani predsedniče, dugujemo veliku zahvalnost za naše čvrste veze i uveren sam da će srpsko-kineski odnosi i u Novoj godini, kao i u deceniji pred nama, nastaviti da jačaju. Plodonosni rezultati saradnje naših dveju zemalja ogledaju se u sve brojnijim zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, kao i u sve značajnijim ulaganjima kineskih kompanija u srpsku ekonomiju", naveo je Vučić.

Si Đinping
Si Đinping, Foto: Tanjug/AP

Posebno me raduje, ističe predsednik Srbije, što se razvija kulturna saradnja, što će doprineti još boljem međusobnom razumevanju naših naroda.

"Uz lepa sećanja na moje prethodne boravke u Narodnoj Republici Kini, počastvovan sam što ću uskoro imati priliku da Vam uzvratim bar deo toplog gostoprimstva, koje mi je ukazivano na svakom mestu u Vašoj veličanstvenoj zemlji. U isto vreme, radujem se učešću na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 15. i 16. aprila u Pekingu", kazao je on.

Činjenica da ćete Vi, ekselencijo, predsedavati Samitom, ističe Vučić, još jedna je potvrda da je format "17+1", od iniciranja 2012. godine, izrastao u sveobuhvatni mehanizam saradnje, kome Republika Srbija daje punu podršku i smatra ga važnim delom Vaše globalne inicijative za promociju mira i saradnje „Pojas i put“.

"Uz trajnu zahvalnost na razumevanju Narodne Republike Kine za državne i nacionalne interese Republike Srbije i izraze naše potpune podrške politici ''jedne Kine'' primite, poštovani predsedniče, srdačne pozdrave, najbolj želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i izraze mog osobitog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Povezane vesti

 • Korisnik: Natasa81
  25/01/2020 - 17:52
  Nadamo se jod boljoj saradnji u ovoj godini!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi