Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Tanjug
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Tanjug

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug

Tim povodom predsednik Vučić uručio je ambasadoru Čepurinu pismo za predsednika Vladimira Putina, u kome se, između ostalog, kaže:

Pročitajte još:

“Poštovani predsedniče Putin,

Ovaj veliki praznik s pravom je simbol herojstva, slave i patriotizma ruske vojske, važan svim poštovaocima onih koji, braneći interese Rusije, garantuju njenu stabilnost i bezbednost.

Preporučujemo i ovo:

Ruski narod je, kroz istoriju, podnosio velike žrtve u borbi za mir, slobodu i nezavisnost, i to će zauvek ostati najsvetliji primeri vernog služenja Otadžbini. Čast mi je što je i srpski narod, rame uz rame sa ruskim narodom, svojim herojskim podvizima obezbedio bolju budućnost za naredne generacije. Njihova zajednička plemenita misija, u težnji da svet bude mirniji i pravedniji, obavezuje nas na večitu zahvalnost, ali i podseća na uzajamno poštovanje i jake veze među našim bratskim narodima. Iskreno me raduje činjenica da i sadašnje generacije branilaca otadžbine sa istim požrtvovanjem nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih prethodnika.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Tanjug

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug

Dozvolite mi da ovom prilikom ponovim koliko sam srećan što politički dijalog i ekonomska saradnja naših dveju zemalja stalno i stabilno napreduju. Želim zato da Vam zahvalim na bliskoj vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije, jer tako umnogome poboljšavamo operativno-funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, čineći izvesnijom našu mirnu budućnost“, navodi se u pismu predsednika Vučića upućenog predsedniku Putinu.