Aleksandar Vučić
Printscreen/Instagram/buducnosts
Aleksandar Vučić

Printscreen/Instagram/buducnosts

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram/buducnosts

Vučić se prethodno sastao i sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin.

Vučić očekuje da će 2020. godine, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, u Srbiji biti otvoren Regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju.

To bi bilo od ogromnog značaja za Srbiju, rekao je Vučić, nakon sastanka s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Svetskog ekonomskog foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju, Martinom Larkin.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Ženevi sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 8, 2019 at 12:16am PST

Predsednik Srbije će kasnije tokom dana učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

Pročitajte još:

"Počele bilaterale u Ženevi", napisao je jutros Vučić na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija sa Brendeom, a potom i s predsednikom EBRD. Vučić je sinoć po dolasku u Švajcarsku rekao da očekuje mnogo od važnih susreta koje će imati, a najavio je da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

"Počele bilaterale u Ženevi." - Predsednik Vučić sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 7, 2019 at 11:04pm PST

Na skupu u Ženevi učestvovaće i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama.

Vučić je sinoć bio gost na večeri koju je priredio Klaus Švab.

Bonus video - Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu

 

Komentari (5)

Milena

08.11.2019 10:47

Predsednik i u Zenevi nastavlja da se bori za Srbiju.

Jeca

08.11.2019 11:04

Divne vesti. Ne smemo zapostaviti ekonomski razvoj pored svih prepreka koje trenutno imamo.

Kole

08.11.2019 11:06

Ovim bi Srbija jos vise ucvrstila lidersku poziciju u regionu i stala rame uz rame sa najsavremenijim zemljama sveta.

Vlada

08.11.2019 11:07

sigurna sam da će ovi susreti doneti za nas jako važne rezultate

Ivan

08.11.2019 11:40

Otvaranje regionalnog ekonomskog centra biće od velikog značaja za Srbiju, što zbog mladih sručnjaka što zbog razvoja države.