Miloš Vučević
Tanjug/ Jaroslav Pap
Miloš Vučević

Tanjug/ Jaroslav Pap

Miloš Vučević, Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je međunarodna kreditna agencija „Moody's“ kreditnu ocenu Novog Sada opisala kao „pozitivnu“, za razliku od prošlog puta kada je Grad dobio ocenu u rangu „stabilnog“, što znači da je Novi Sad, prema izveštaju te agencije zajedno sa Beogradom i Valјevom, popravio kreditni izgled.

- Činjenica da je Agencija pobolјšala kreditne izglede Grada Novog Sada iz „stabilno“ u „pozitivno“ predstavlјa veliko priznanje za naš grad i refleksiju svega onoga što poslednjih godina, kao gradska vlada, radimo. Pobolјšana prognoza kreditnog rejtinga posledica je stabilnih finansija grada, ali i preporoda poslovne klime u našoj zemlјi. Kako ekonomski naša zemlјa napreduje, tako se to odražava na sve sfere društva. Više se ulaže u infrastrukturu, a zahvalјujući domaćinskom načinu poslovanja sve više ulažemo u kulturu, obrazovanje i ne manjka nam sredstava za socijalnu zaštitu i sport. Taj uspeh nije samo puka cifra ili mesto na nekoj skali, već treba da ga oseti svaki građanin koji danas živi u kvalitetnijoj i sadržajnijoj svakodnevici. Kada su u pitanju cifre, to svakako zanima investitore koji sagledavajući neko naredno ulaganje, gledaju koliko je stabilna sredina u koju bi došli i proširili svoje poslovanje. Zato nam ovo priznanje znači u svakom smislu. Mi se svake godine trudimo da savesno i efikasno isplaniramo budžet Grada i da odgovorno upravlјamo novcem naših sugrađana koji uredno plaćaju porez i višestruko doprinose opštem prosperitetu.

Kad je Đukanović iz džepa izvadio jedan dokument, Ćosić nije znao šta će sa sobom! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 10.09.2019. 23:09 Vladimir Đukanović, narodni poslanik i visoki funkcioner SNS-a gostovao je na televiziji N1 gde je ušao u raspravu sa direktorom ove televizije Jugoslavom Ćosićem. Vladimir Đukanović, Jugoslav Ćosić, Foto: Printscreen Naime, Đukanović je pitao Ćosića da objasni građanima Srbije zašto ova kompanija četiri godine unazad posluje sa gubitkom.

Nove dugove ne pravimo, a stare koji su posledica ranije loše vođene politike, uredno vraćamo. Čestitam na uspehu i visokom rejtingu i Gradu Beogradu, kao najrazvijenijem gradu u Srbiji koji ima 40% učešća u nacionalnom bruto proizvodu zemlјe, kao i Valјevu. Zajedno dokazujemo da iste postulate finansijskog upravlјanja i rukovođenja nastoje da primenjuju opštine, a očigledno je da se lokalne samouprave vode politikom i porukama koje dolaze od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Čestitam kolegama iz drugih gradova i želim da poručim da ćemo nastaviti dalјe, još jače i bolјe, da se razvijamo i rastemo, za neke buduće generacije koje dolaze – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete