Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

"Nadam se da će finansijska injekcija pomoći svim ovom hrabrim ljudima da lakše izdrže iskušenja i sačuvaju svoje poslove, a Novi Sad će i dalje nastojati da učini sve što može da im dodatno pomogne", napisao je Vučević na svom Instagramu.

Kako je pojasnio, u periodu od 1. januara do 1. septembra biće uvedena olakšica od 99 odsto, a od 1. aprila do 31. decembra na platou Spensa olakšice će biti 100 odsto.

Od 1. januara do 1. jula ugostitelji će biti oslobođeni zakupa poslovnih prostora kod Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u visini od 50 odsto, uključujući i na Spensu, od 1. marta do 1. jula u visini od 50 odsto za ugostitelje na pijacama JKP Tržnica.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Takođe, olakšicu od 30 odsto imaće ugostitelji na pijacama JKP Tržnica i na Spensu od 1. jula do 31. decembra.

Vučević je dodao i da je dogovoreno i prioritetno rešavanje pitanja sporazuma o reprogramu dospelih obaveza sa Gradskom poreskom upravom i sa JKP Informatika, a za reprogram kod Gradske poreske uprave za iznos dospele obaveze do 1.500.000 dinara bez instrumenta obezbeđenja.

"Za iznos preko tog neophodan je dodatni instrument obezbeđenja i biće otvoren poseban šalter. Neophodan je i hitan sastanak sa predstavnicima Fonda za razvoj u organizaciji Gradske kuće i u saradnji sa Ministarstvom finansija, kao i sa predstavnicima poslovnih banaka u organizaciji Gradske kuće", napisao je Vučević.

On je naveo da je pomoć dogovorena na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada, sa predsednikom udruženja gospodinom Milenkom Mijićem i članovima Tanjom Medved, Brankom Koprivicom, Aleksandrom Cimbalom i Karmen Krivokapić.