Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Potpredesnik SNS Miloš Vučević očekuje da Tužilaštvo i drugi nadležni organi utvrde činjenice i obaveste javnost šta je tačno istina oko navodne afere Jovanjica. On je, gostujući na RTV Pink nakon jučerašnjeg podnošenja krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandara Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se otklonila bilo kakva sumnja u njihovu umešanost u slučaj Jovanjica i veze sa vlasnikom tog imanja, podvukao da istina može biti samo jedan, odnosno da "ne može svaka politička stranka da ima svoju istinu i svoje činjenice".

- Prethodno smo skoro 20 dana bili izloženi optužbama i kvalifikacijama da su predsednik države i njegov brat na direktan ili indirektan način omogućavali i pokušavali da zaštite ljude koji su osumnjičeni za veoma teško krivično delo - za proizvodnju droge - ističe Vučević i navodi da to nije bilo rečeno na jednoj konferenciji ili u jednom tvitu, već je bilo na stotine tvitova i na desetine konferencija.

- Iz SzS direktno su tvrdili da je Andrej Vučić imao telefonski razgovor sa vlasnikom Jovanjice, a da je država praktično omogućavala nekome da se bavi proizvodnjom droge. Iako smo 20 dana bili zasuti optužbama najgore vrste, niko ne podnosi krivičnu prijavu, a svi tvrde da imaju dokaze. Ako se sada ne provere ovi navodi, uvek će ostati dilema šta se desilo, ostaće da levitira neka sumnja - kaže on.

Potpredsednik SNS ističe da nije normalno da se za ovakve stvari optužuje predsednik države.

- Ovo nema nigde, ne mogu da zamislim da u jednoj državi da takve kvalifikacije budu iznete na račun predsednika države, da se to sve svede na dnevno političku razmiricu. Dodatni paradoks je što je krivična prijava sadržala hronološki i faktografaski pobrojane njihove tvrdnje, a sada oni prete da ću odgovarati za lažno prijavljivanje. Oni sada ne znaju kako da se odbrane od ove krivične prijve, pa je nazivaju lažnom, a da je, pritom,nisu videli. Kao kad bih ja išao na promociju neke knjige i pričao o knjizi koju nisma pročiato