Vojislav Šešelj
Dejan Briza
Vojislav Šešelj

Dejan Briza

Vojislav Šešelj, Foto: Dejan Briza

- Zorana Mihajlović, otkad je poznata javnosti predstavlja pojam korupcije i kriminala u Srbiji. Oko sebe je, uglavnom, okupljala notorne kriminalce i uzimala procenat od njihove pljačke. Tako je i u ovom slučaju - kazao je on i dodao da treba prečešljati sve poslove Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odkad je na njegovom čelu Zorana Mihajlović.

- Treba da se vidi i i oko Železnica i puteva, oko svega - dodao je Šešelj i istakao da Mihajlovićeva „nema nikakve ideale već se samo jagmi da što više opljačka”.

Lider radikala je prokomentarisao i izjavu ministarke da od nadležnih pravosudnih organa očekuje da urade sve što je u skladu sa zakonom, a da im je ona dostupna u svakom trenutku.

- Dostupna je, ako joj ne dozvole da pobegne preko granice. Ona mora biti uhapšena i osuđena - zaključio je Šešelj.

Zorana Mihajlović

Alo!

Zorana Mihajlović , Foto: Alo!

Podsetimo, ministarka Mihajlović je u nedelju poručila da nema veze sa optužbama za hapšenje Jevtića.

- Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora „Infrastrukture železnice Srbije” Miroljub Jevtić - kazala je ona i dodala:

- Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj. Po tome se vidi da Srbija danas nije više ista zemlja kao što je bila.

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana direktoru JP „Infrastruktura železnice“ Miroljubu Jevtiću, dok će se ostala trojica osumnjičenih za davanje mita Jevtiću braniti sa slobode. Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor okrivljenom da ne bi mogao da utiče na svedoke.

Naredbom o sprovođenju istrage tužilaštva za organizovani kriminal Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita. Oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika - Burzanvića, u službenim prostorijama.

Komentari (1)

Gradjevinski inspektor

15.01.2020 14:24

Pogledajte debljinun asfalta na auto putu,to je tako jednostavno,traje samo pola sata i znace nacija koliko je debeo asfalt ,a uzete pare za 3 put deblji,,,to se stanovi kupuju na racun asfalta,..Ovo je garantovano da je tako ,dokazi su tu ....