Izborni štab SNS
Tanjug/ Z. ŽESTIĆ
Izborni štab SNS

Tanjug/ Z. ŽESTIĆ

Foto: Tanjug/ Z. ŽESTIĆ

Vladimir Orlić član Predsedništva Srpske napredne stranke obratio se javnosti važnim saopštenjem.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Tendenciozne neznalice iz tajkunsko - lopovskog kartela bivšeg režima svakodnevno bi da svoju državu proglase neuspešnom, da bi oni u sopstvenim očima bar malo porasli. Ali moralni i intelektualni patuljci su samo loši lažovi. Takav je prvi tajkun Đilas, pa po prirodi stvari: njegov zamenik može biti samo - još gori.

U pokušaju da sopstvenu državu proglase neuspešnom u borbi protiv pandemije, prespavali su nedavni nalaz iz socio - ekonomskog izveštaja UN. Tamo doslovce stoji: da je Srbija pružila "dobar i pravovremen odgovor", reagovala "blagovremeno i efikasno", bolje nego "druge slične zemlje u Evropi". Tajkunski satrapi koji sve vreme navijaju za virus sigurno nisu zadovoljni zbog toga. I po pravilu misle da oni znaju bolje od UN, bolje i od SZO koja je Srbiji čestitala više puta na rezultatima u borbi protiv virusa. Naravno, oni ne znaju ništa. Reč je o običnim diletantima i neznalicama, pakosnim i zavidnim.

Vladimir Orlić

Tanjug/Tanja Valić

Vladimir Orlić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Te neznalice nisu čule ni za izveštaj EBRD i MOR, koji ocenjuje da je Srbija ekonomskim merama ove godine spasila više od 500.000 radnih mesta, a stopu siromaštva spustila na nivo još niži nego pre krize. Ne odgovara to bivšem režimu, u čije vreme je više od 500.000 ljudi ostalo bez posla, a da oni prstom mrdnuli nisu. U tome je najočiglednija razlika između Aleksandra Vučića i njih.

Ne žele da znaju ni da je po nalazima "Ekonomista" danas Srbija u istoj kategoriji demokratskih zemalja u kojoj su i SAD, sa ocenama samo višim nego pre 2012. Indeks ljudskih sloboda, koji formira Kejto institut, Frejzer institut i Liberales institut iz Fridrih Nojman fondacije beleži u Srbiji najviši nivo ljudskih sloboda ikada, i ličnih i ekonomskih. Neuporedivo bolje stojimo nego 2012., kada smo imali ubedljivo najgori rezultat ikada. I to je slika nesposobnosti i plitkoumnosti bivšeg režima. Nedavno objavljeni indeks ekonomskih sloboda FI samo dodatno potvrđuje ove rezultate. Današnja Srbija i tajkunsko vreme razlikuju se kao nebo i zemlja. Svu njihovu "slobodu" i "demokratiju" videli smo u ubijanju Ranka Panića.

I zato reže i škrguću zubima lopovi i neznalice, kleveću i lažu, svaki im uspeh Srbije danas smeta, jer ih podseća na njihovu nesposobnost. Napadaju koridore koje radimo jer nemaju nijedan koji su izgradili u svoje vreme. Smeta im svako kreditiranje zarad razvoja, jer danas država nema nameru da "kreditira" još 619 miliona evra prihoda za Đilasove firme - a to je bio sav njihov "uspeh", dok su zajedno jahali narodnu grbaču.

Sve to Srbija zna. I baš zato podržava Aleksandra Vučića, borbu za radna mesta, veće plate i penzije, napredak i bolju budućnost svakog deteta u ovoj zemlji. Baš zato neće da čuje za tajkune i lopove, koji misle da kad promene ime time brišu i dva svoja nedela. Neće biti: pamti Srbija, jako dobro. Samo nastavite da je potcenjujete, margina vam ne gine. Zasluženo."

Pročitajte i: