Cveće
profimedia
Cveće

profimedia

Cveće, Foto: profimedia

Drugim rečima, za cveće će iz državne kase biti iskeširano 5,6 miliona dinara.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa raspisala je javnu nabavku potrošnog repromaterijala za hortikulturu, vrtnog i sobnog bilja. Naime, obavlja se nabavka rezanog cveća, vrtnog i sobnog bilja, jednogodišnjeg sadnog materijala za eksterijer i dekorativnog sadnog materijala za enterijer. Od 5,6 miliona dinara bez PDV-a, kolika je procenjena vrednost te nabavke, što se navodi u planu nabavki, 2,8 miliona je opredeljeno za ovu, a isto toliko i za narednu godinu.

Rok za podnošenje ponuda ističe 21. marta ove godine, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena.

U konkursnoj dokumentaciji navodi se da će se isporuka vršiti u objektima republičkih organa - Palata “Srbija”, vila “Bokeljka”, vila “Mir” i Klub poslanika. Kao razlog opravdanosti nabavke, u planu nabavki navodi se da “odsek za hortikulturu u svom opisu posla vrši ozelenjavanje i zasađivanje cveća na svim parkovskim površinama u okviru rezidencijalnih i reprezentativnih objekata”.

Vila Bokeljka

Mitar Mitrović

Vila Bokeljka, Foto: Mitar Mitrović

Kad je reč o rezanom cveću, u planu je nabavka ruža druge klase, i to 7.000 komada, kolika je procenjena količina na godišnjem nivou, zatim 1.700 komada ruža prve klase, 1.500 komada hrizantema, 1.200 komada gerbera. U planu je nabavka i anturijuma (flamingovog cveta) - mini (500) i klasik (250), po 400 komada ornitogaluma (ptičje mleko) i ljiljana, po 200 komada kala i gladiola, po 100 komada karanfila i irisa, 50 komada japanskih ruža, 30 komada rajske ptice, 10 komada orhideja...

Od saksijskog bilja koje će biti nabavljeno, navode se asparagus, eukaliptus, aspidistra, aralija i drugo. U planu je nabavka i četinara (keder, bodljikava smrča, crni bor, čempres, omorika, jela), lišćara (javor, lipa, jasen, hrast, divlji kesten) i ukrasnog žbunja (indijski jorgovan, lavanda, šimšir, kurika, suručica, ruzmarin, vatreni grm, ruža stablašica i drugo). Od jednogodišnjeg sadnog materijala za eksterijer biće nabavljeno 17.000 komada cveća dan i noć, 7.000 komada begonija, 5.000 komada vinke, 3.500 komada lepog Jove i drugog cveća. Od takozvanog dekorativnog sadnog materijala za enterijer, navodi se, između ostalog, nolina (slonova noga), čupava ili kovrdžava paprat, filadendron, fikus i drugo. U ovkviru iste nabavke su ukrasne korpe, saksije, podmetači, žardinjere, ukrasni papir, makaze za aranžiranje, traka za dekorisanje i drugo.

Stižu i novogodišnje kugle

U konkursnoj dokumentaciji koja se odnosi na nabavku cveća navodi se i nabavka novogodišnje rasvete i ukrasa. U planu je nabavka novogodišnje spoljašnje i unutrašnje rasvete od po 200 metara, ukupno 200 komada novogodišnjih kugli od osam, 10, 12 i 15 centimetara, kao i 30 komada keramičkih ukrasa.

Komentari (3)

GAGA

24.02.2016 15:23

Hoce svoj smrad da neutralisu

invalid

24.02.2016 17:39

Evo rezerve novca za lecenje pre svega bolesne dece ali i nas starijih.Sram da ih bude!

vitez

25.02.2016 10:31

Beograd nikada nije bio prljaviji, novogodišnje osvetljenje još šljašti i ovetljava đubre.