Aleksandar Vučić i Ivica Dačić
Instagram
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Instagram

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, Foto: Instagram

- Ovo će biti reformska vlada za teško vreme, zato je ograničenog trajanja, da se niko ne bi opustio, ovo je štih proba za ono što dolazi - rekao je Vučić.

On je naveo da je na sednici Predsedništva SNS-a definisano šest osnovnih ciljeva koje nova vlada treba da ispuni.

- Ta borba je teška, nju vodimo osam godina, i za nju neću da okrivim samo prethodnu vlast, jer taj problem traje, a 2008. godine je kulminirala. Za to je potrebno jedinstvo našeg naroda i spremnost za kompromisno rešenje i ulazak u razgovore o tome - rekao je Vučić.
Treća tačka je borba protiv mafije i organizovanog kriminala, naglasio je predsednik Srbije.

Preporučujemo i:

Četvrti cilj je, prema njegovim rečima, istrajavanje na politici nezavisnog odlučivanja, odnosno na nezavisnoj spoljnoj politici, a peti ubrzane reforme, posebno rešavanje vladavine prava u okviru evrointegracija.

Šest cilj je dalji rast srpske ekonomije, rekao je Vučić.

Govoreći o koalicionim partnerima, on je rekao da su sa socijalistima postigli dobre rezultate, a da lider SPAS-a Aleksandar Šapić nije imao nikakve zahteve niti tražio ministarska mesta.

- SNS, nevezano od toga kolika je njena snaga, mora da poštuje SPS. Moramo da pokažemo i ljudsku korektnost, a ne da im kažemo da nam nisu potrebni. Socijalisti nam nisu potrebni, kao što nisu bili ni ranije, ali postigli smo zajedno dobre rezultate, i biće u vladi u nešto drugačijem formatu. Jedno mesto u vladi pripašće SPAS-u Aleksandra Šapića, mada je on bio spreman da podrži politiku vlade bez učešća u njoj - rekao je Vučić dodajući da će u vladi biti i manjine kroz mesta državnih sekretara i u javnim preduzećima, a onda je rekao i ko će biti novi predsednik Skupštine:

Ciljevi nove vlade

1. Borba protiv koronavirusa
2. Čuvanje interesa Srbije na KiM
3. Obračun s mafijom
4. Očuvanje vojne neutralnosti
5. Ubrzane reforme, posebno rešavanje vladavine prava
6. Dalji rast srpske ekonomije

Pročitajte još: