OPOZICIJA NA NOGAMA ZBOG NJEGOVOG DOLASKA! Visoki EU zvaničnik dolazi u Srbiju, a evo koga je sve pozvao na sastanak

Poslednji put u našoj zemlji bio početkom marta kada je posetio Beograd i Prištinu.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Youtube Printscreen

 

Predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister dolazi u posetu Srbiji 25. i 26. avgusta, saznaje "Blic". On će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a pozvao je na razgovore i predstavnike poslaničkih klubova u Skupštini Srbije.

Tokom prvog dana posete Beogradu, Mekalister će razgovarati sa predsednikom Vučićem, dok je drugog dana u planu sastanak sa poslaničkim grupama, kako vladajućim tako i opozicionim. Nije poznato ko će sve doći na sastanak, a biće zanimljivo videti da li će svaki poslanički klub imati predstavnika budući da jedan deo opozicije bojkotuje parlament.

PUT JE METAFORA USPEHA SVIH NAS! Vučić jednom rečenicom sve objasnio!

Demokratska stranka uzeće učešće na sastanku sa Mekalisterom.

- Najverovatnije ćemo imati predstavnika na tom sastanku, u narednim danima ćemo razgovarati o tome ko bi mogao da nas predstavlja budući da je u pozivu naglašeno da svaki poslanički klub može da pošalje po jednog poslanika - navodi izvor "Blica" iz vrha DS.

Na sastanak sa evropskim zvaničnikom ići će i neko iz Stranke moderne Srbije.

Isplivale P*RNO FOTKE Bokija 13 i poznatog srpskog političara?! Policija našla i snimke u pevačevom telefonu, evo O KOME se radi?!

AUTOR: Srpski telegraf/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 17.08.2019. 10:54 - 17.08.2019. 11:03 Uz prepisku, nađene i eksplicitne fotografije intimnog druženja, kao i dva video-snimka.

 

- Modernisti će se odazvati pozivu. Podržavamo sve vrste dijaloga, od onoga koji je inicirao Fond za otvoreno društvo, do svih onih koji podrazumevaju sastanke sa predstavnicima međunarodne zajednice. Kriza u državi može da se reši ukoliko se iskreno svi uključimo u razgovore na kojima ćemo nuditi predloge rešenja, a konsenzusom usvajati najbolja. Neće se rešiti ako se konstantno traže izgovori da se u dijalogu ne učestvuje ili se u istom učestvuje pro forme uz sklonost ka zloupotrebama istog - kaže za "Blic" Tatjana Macura iz SMS.

Rešavanje kosovskog problema i evropske integracije biće glavna tema razgovora između Mekalistera i Vučića, a nekoliko nedelja nakon tog sastanka Beograd i Priština bi u Parizu ponovo mogli da sednu za isti sto.

 

Mekalister je poslednji put u našoj zemlji bio početkom marta kada je posetio Beograd i Prištinu.

- Zapadni Balkan je prioritet spoljne politike EU. Mi moramo da podržimo i Srbiju i Kosovo u izgradnji jakih demokratskih institucija. Povrh svega, moramo da postignemo i dobrosusedske odnose među svim zemljama regiona - poručio je Mekalister tada.

Izvestilac za Srbiju dodaje da Evropski parlament pridaje veliku važnost dešavanjima u Srbiji i na Kosovu, kao i željama njihovih građana.

- Moj zaključak je poziv svim odgovornim stranama da dijalog mora biti nastavljen. EU je spremna da posreduje u sledećoj rundi dijaloga, ali u ovom trenutku još nismo stigli do toga - naveo je on.

Bonus video: Helikopter na Novom Beogradu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi