Goran Vesić
Alo!/Marko Marković
Goran Vesić

Alo!/Marko Marković

Goran Vesić, Foto: Alo!/Marko Marković

Na tvit Vesne Pešić reagovao je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Vesna Pešić verovatno misli da će je od odgovornosti za poziv na ubistvo predsednika Vučića zaštiti činjenica da je žena i da često ne odgovara za svoje postupke. Međutim, današnji poziv na ubistvo predsednika koji je objavila Vesna Pešić deo je kampanje Dragana Đilasa koji u Srbiji stvara atmosferu linča i mržnje ne bi li na silu došao na vlast, zastrašio svoje političke protivnike, ali i one koji su mu nesposlušni u opoziciji. Zato ovo što je Vesna Pešić danas uradila malo ima veze sa njom jer ona odavno ne odgovara za svoje postupke. Ima veze sa Đilasom koji bi odavno trebao da odgovara za svoje postupke - napisao je Vesić na svom fejsbuk profilu.

Pešićeva je danas izazvala skandal na društvenoj mreži, kada je objavila sledeći tvit:

“Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu...

Hoće li neko regaovati na otvorene pretnje predsedniku Srbije?

Autorka je svoju mržnju iskazanu prema Aleksandru Vučiću rešila da ukloni sa društvene mreže tviter, pa obrisala ovaj skandalozni tvit.

Ova, poslednja u nizu pretnji, ma koliko brzo bila uklonjena sa drušvene mreže samo odslikava nemoć onih koji ih šalju.

Podsetimo ne tako davno osvanule su naslovne strane nedeljnika NIN i dnevnog lista "Danas", na kojima je objavljena fotografija snajpera uperenog u predsednika Srbije, koje su okarakterisane kao pretnje smrću i poziv na ubistvo.

Ovakve morbidne poruke se mnogo češće pojavljuku na društvenim mrežama. Tako se na Fejsbuku pojavila monstruozna pretnja lideru naše države.

Osoba pod imenom Mlađan BRANDO Ranđelović, koja se javno deklariše kao veliki obožavalac Boška Obradovića, na društvenoj mreži Fejsbuk je napisao:

“Bio je još jedan Aleksandar koji je vodio Srbiju pre nešto više od sto godina pa je završio onako kako će da završi i ovo go*no...,” da bi u narednom komentaru pozvao na ubistvo predsednika: „Pod hitno g**** ucmekati..“

Pretnje predsednik u stižu i sa druge strane Drine. MUP RS je 30. oktobra 2019. uhapsio Marinka Miloševića zbog sumnje da je pretio smrću Aleksandru Vučiću, te uredniku i novinarki televizije Hepi, Milomiru Mariću i Jovani Grgurević. Radilo se o više objava na "Fejsbuku" upućenih sa profila imena "maca, maca".

Vladan Slavković iz Lokalnog fronta uputio je sredinom novembra 2019. stravične pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poručujući da bi bilo politički korektno sasuti mu pet metaka u leđa, a da se posle atentata napije!

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić.

Na fantomskom internet sajtu "KM novine", na kome se već duže vreme objavljuju brutalne izmišljotine na račun predsednika Srbije, je objavljen skandalozni tekst pod naslovom "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?" u kome anonimni autori nedvosmisleno pozivaju na ubistvo Aleksandra Vučića.

Ovakve pretnje predstavljaju ugrožavanje sigurnosti predsednika države, za šta bi sigurno trebalo da se aktiviraju nadležni organi i reaguju adekvatno, u skladu sa zakonom.