Goran Vesić, obilazak vakcinalnog punkta u Umci
Grad Beograd
Goran Vesić, obilazak vakcinalnog punkta u Umci

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

"Očekujem, i to je bio dogovor na prošloj sednici, da na sledećoj razgovaramo o tome kada će se i kako otvoriti zatvroreni delovi ugostiteljskih objekata", rekao je Vesić za Tanjug.

On je ponovio da je u Beogadu do juče vakcinisano 40 odsto punoletnih građana, što je, kako kaže, dovoljno da bi mogli da se otvore ugostiteljski objekti.

"Pogotovo što je u Beogradu sve manje zaraženih, a što je u direktnoj vezi sa stepenom vakcinacije. Nema razloga da Beograd, kao i Novi Sad, Niš, Kragujevac, koji su uspešni u vakcinaciji, dele sudbinu nekih lokalnih samouprava, gde je vakcinacija desetak odsto. To treba da bude neka vrsta nagrade za građane", rekao je Vesić.

Vakcinacija

Printscreen/Facebook

Vakcinacija, Foto: Printscreen/Facebook

On je istakao da otvaranje ugostiteljskih objekata podrazumeva poštovanje svih epideomiloških mera - nošenje maske, barijere, pravilo jedna osoba na četiri kvadratna metra.

Takođe, Vesić je naveo da očekuje i da se otvore bioskopi, kao što je već slučaj sa pozorištima, da svako treće mesto bude zauzeto uz poštovanje svih mera.

"Nadam se da će to biti odluka na sledećoj sednici Kriznog štaba, jer ona je logična i direktno je u vezi sa smanjenjem broja zaraženih i poboljšanjem epidemiološke situacije", rekao je Vesić.

Kakve god da budu epidemiološke mere, ugostitelji neće raditi u punom kapacitetu, ali će bar moći da privređuju i isplaćuju plate zaposlenima, dodao je Vesić.