Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

On je gostujući na Prvoj TV rekao da je Beograd pre desetak dana imao oko 50 odsto ukupnog broja zaraženih u Srbiji, a da je danas taj procenat oko 25 odsto, sa tendencijom daljeg pada.

- Inspekcija i komunalna milicija su stalno na terenu, obilaze ugostiteljske objekte, tržne centre i javni prevoz. Mogu da kažem da se građanke i građani Beograda u velikom procentu pridržavaju propisanih mera - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, nove restriktivne mere utiču na ekonomiju istakavši da samo u sektoru usluga u Beogradu radi oko 40.000 ljudi, čija su radna mesta u ovom trenutku ugrožena.

Pročitajte još:

Kako je rekao, nada se da će nove mere dati potrebne rezultate i da će trajati što kraće, a da je suština je da nađemo meru između ekonomije i zaštite zdravlja stanovništva.

Vesić je istakao i da je grad odlučio da za svoje poslovne prostore smanji kiriju zakupa za 50 odsto u decembru i januaru.

- Ova mera će Grad koštati oko 350.000 evra, s ciljem da poslodavci obezbede plate svojim zaposlenima. Apelujemo na privatne vlasnike, kao i kompanije da istu meru primene kako bi se pomoglo zakupcima da prežive ove teške dane - rekao je Vesić.

Govoreći o novoj kovid bolnici u Batajnici, Vesić je rekao da će ona pomoći da se rasterete bolnice u Beogradu.

Na kraju, podsetio je da za vreme pandemije nije stalo nijedno gradilište u Beogradu, uz zaštitu zaposlenih i najavio da će u januaru biti zavrršen kompletan Savski trg.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Nebojsa iz Beograda

04.12.2020 10:17

Ma pusti Vesica neka prica. Ionako nema nista pametno da kaze. Nego, ziv li je gradonacelnik? Ima li on sta za reci, ne.