Goran Vesić; Želežnićka stanica, radovi, radnici
Grad Beograd
Goran Vesić; Želežnićka stanica, radovi, radnici

Grad Beograd

Goran Vesić; Želežnićka stanica, radovi, radnici, Foto: Grad Beograd

Vesić ističe da je na početku godine budžet bio 1,205 milijardi evra, da je zbog epidemije korone smanjen u aprilu, a da je, kaže, na jučerašnjoj sednici korigovan, odnosno povećan u skladu sa prihodima grada.

- Sada iznosi oko 123 milijarde dinara, odnosno više od milijardu evra. Bez obzira na to što smo zajedno sa vladom učestvovali u pomoći našoj privredi, grad je finansijski stabilan - rekao je Vesić za TV Pink.

Rebalansom je, navodi, predviđena izgradnja još pet novih vrtića, uz šest koliko je već počelo da se gradi ove godine u Miloja Zakića na Čukarici, Belom polju u Obrenovcu, Novogradskoj u Zemunu, Bloku 62, na Bežanijskoj kosi i u Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici.

- Novi vrtići nalaziće se u naselju Braće Jerković, na levoj obali Dunava pored novog Doma zdravlja, koji će biti završen do kraja godine, na Miljakovcu 3, u Mirijevu i peti u jednoj od prigradskih opština. Nikada se u istoriji Beograda nije za godinu dana gradilo jedanaest vrtića, u kojima će biti mesta za 3.000 dece - najavio je Vesić.

Goran Vesić; Želežnićka stanica, radovi, radnici

Grad Beograd

Goran Vesić navodi da ce Beograd biti obogacen novim vrticima Foto: Grad Beograd

Pored toga, dodao je, nastavljaju se radovi u Bulevaru patrijarha Pavla, sa kojima se stiglo do Košutnjaka, a nastavlja se sada ka Mostu na Adi.

Takođe, dodaje, nastavlja se i izgradnja regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac kako bi se na vodovod priključili i Grocka, i Ritopek, i Vrčin, i Pudarci, i Umčari i Dražanj.

- Svi važni infrastrukturni projekti se nastavljaju, a socijalna davanja isplaćuju se u dan, kao i subvencije. Najvažnije je da, iako smo imali smanjene prihode, nismo uzeli ni jedan jedini dinar kredita. Ove godine otišlo je 38 miliona evra na vraćanje starog kredita - rekao je Vesić.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić navodi da se svi važni infrastrukturni projekti nastavljaju, Foto: Alo.rs

Grad Beograd izašao je u susret ugostiteljima, dodaje Vesić, kako bi oni koji imaju baštu u svojim objektima mogli da rade do 1.00 i tokom radne nedelje, do 31. oktobra.

- Trudimo se da ugostiteljstvu omogućimo da radi, a da se pritom sačuva zdravlje stanovništva - istakao je Vesić.

Podsetio je i na još nekoliko odluka sa jučerašnje sednice Skupštine grada, među kojima je i odluka da tri važna gradonačelnika 20. veka Branko Pešić, Vlada Ilić i Miloš Savčić dobiju spomen-obeležja u Beogradu, što je on lično predložio, a odbornici prihvatili.

- Na taj način pokazujemo da znamo da kažemo ''hvala'' ljudima koji su zadužili grad - rekao je Vesić.

Kaže da je doneta i odluka da se Hrvatska ulica preimenuje u Ulicu glinskih žrtava 1941. godine.

Pročitajte još: