Vesić
grad Beograd
Goran Vesić

screenshot

Goran Vesić, Foto: screenshot

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

"Danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, promovisali smo program “tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima” koji već sedam godina sprovodimo u Beogradu kroz Gradski centar za socijalni rad.

Kroz ovaj program prošlo je 300 nasilnika koji su prihvatili da su počinili nasilje, pokazali da se kaju zbog toga kao i da žele da se nauče da grade zdrave partnerske odnose i da kontrolišu svoje postupke.

Nažalost, nisu svi nasilnici prošli kroz ovaj gradski program. Neki od njih i dalje su prisutni u javnom i političkom životu.

Recimo političar Dragan Đilas koji vršio nasilje nad bivšom suprugom i tastom o čemu su mediji pisali.

U javnom životu je osuđivani seksualni manijak koji je vređao i ponižavao žene Igor Velimirović inače desna Đilasova ruka i urednik opskurnog tajkunskog sajta.

U politici je i Đilasov gradski odbornik Miloš Pavlović koji je javno pretio odbornicama Skupštine grada Beograda šamarima.

U javnom životu je i “Đilasov ljotićevac” Boško Obradović poznat po tome da je organizovao protest na kome su pretučene dve žene i novinarke Gordane Uzelac i Mara Dragović.

Bilo bi korisno da ove javne ličnosti, sklone nasilju nad ženama, prođu kroz ovaj gradski program i tako pokažu da se kaju zbog nasilja koje su činili, da su naučili da poštuju žene i da su se promenili. To bi bila poruka i drugim nasilnicima da je moguće promeniti navike."