Goran Vesić
Alo / V. Marković
Goran Vesić

Alo / V. Marković

Goran Vesić, Foto: Alo / V. Marković

U krivičnoj prijavi, u koju je „Alo!” imao uvid, navodi se da su njih četvorica u 19 časova, u Galeriji „Progres”, „u stanju kada su bili sposobni da shvate značaj svojih dela i da upravljaju svojim postupcima“, u nameri da drugog liše života, organizovali performans, u isto vreme i na istom mestu na kojem je Vesić organizovao promociju svoje „Knjige o Beogradu”.

PROČITAJ JOŠ:

- Performans osumnjičeni nisu prijavili nadležnim organima, u nameri da okupljanjem većeg broja ljudi, paljenjem primeraka knjige koja je promovisana i pozivanjem na linč oštećenog, izazovu nasilne demonstracije, paniku i nered među okupljenim građanima, kako bi se stekli uslovi za lišenje života oštećenog, da bi potom, kada je oštećeni napustio galeriju, pokušali da mu priđu i liše ga života, u čemu su ih sprečili radnici obezbeđenja, čime su izvršili: krivično delo ubistvo u pokušaju iz člana 113 u vezi sa članom 30 Krivičnog zakona - navodi se krivičnoj prijavi u kojoj se navodi da su osumnjičeni delovali umišljajno, svesni značaja i zabranjenosti svojih dela.

Krivična prijana

Privatna arhiva

Krivična prijana, Foto: Privatna arhiva

Vesić je pre dva dana naveo da već godinu dana Dragan Đilas prvo osmisli nasilje, sve organizuje i plati, nađe izvršioce, pa kada ne uspe, tada se javno izvinjava i tvrdi da nema veze s tim.

- Ðilas je u ponedeljak organizovao napad na ljude koji su dolazili na moju promociju knjige, pokušaj mog ubistva i linča i spaljivanje moje knjige, što su učinili njegovi huligani - tvrdi Vesić i navodi da je nekoliko sati pre promocije Ðilasova stranka poslala zvanično saopštenje da poziva svoje pristalice da dođu na isto mesto, u isto vreme, kad je trebalo da se održi promocija.

Izrešetan muškarac (36) u Novom Sadu!

AUTOR: Informer/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.10.2019. 23:27 Tridesetšestogodišnji M. B, crnogorski državljanin, upucan je iz vatrenog oružja u nogu u Novom Sadu. Foto: Alo!/Dejan Briza Pucnjava se dogodila na uglu ulica Polgar Andraša i Pavleka Miškina, u novosadskom naselju Telep, večeras oko 21.30 časova, kada je Hitna pomoć primila poziv.

- Znači, želeo je da prolije krv jer samo neko ko je monstrum može da uradi to što je on učinio. Znao je Ðilas imena trojice narko-dilera s Karaburme i dvojice dilera iz Vranja koje je doveo pred Galeriju „Progres“ da me ubiju? Ðilasov potrčko Borko Stefanović se nije odvajao od njih. Kasnije se izvinjavao i tvrdio da nije želeo sukobe i spaljivanje knjige. A sve je sam organizovao - kazao je Vesić.

Skandal po završetku promocije!

Podsetimo, događaji ispred Galerije „Progres”, gde su pristalice Stranke sloboda i pravda sve vreme pokušavale da ometaju promociju, završeni su skandaloznim prizorom jurnjave za Vesićem Knez Mihailovom ulicom.

Naime, učesnici demonstracija su, kada je Vesić izašao iz galerije, pokušali da nasrnu na njega, uz salve uvreda. Obezbeđenje je okružilo Vesića u nastojanju da spreči fizički kontakt i pratilo ga je brzim hodom sve do Vasine ulice, gde je ušao u svoj automobil.

BONUS VIDEO: