Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
president-ksgov.net
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Dačić poručio je predsedniku kosovskog parlamenta Kadriju Veseljiju i njegovim partnerima u Prištini da se "manu pisanja jer su ih svi odavno pročitali"

Pročitajte još:

Ministar spoljnih poslova Srbije je, reagujući na pismo kojim Priština traži da SAD osude navodne zločine Srbije, rekao da su ovim pisanjem pisama Veselji i njegovi partneri u Prištini još jednom pokazali elementarnu i političku nepismenost.

- Traže da se osude navodni zločini Srbije u prošlosti, dok i dalje traje teror nad Srbima na KiM?! Naše sunarodnike hapse da bi im oteli imovinu, izbacuju ih sa ministarskih mesta zbog izgovorene istine, a taksama od 100 odsto na srpsku robu iznuruju ceo naš narod - kazao je Dačić za "Novosti", komentarišući obraćanje Veseljija Kongresu SAD i najavu da će isto pismo poslati svim "prijateljskim zemljama", kao i Evropskom parlamentu.

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U dopisu, Veselji SAD predlaže da usvajanjem rezolucije omoguće "formalno priznavanje istorijske nepravde" tako što bi osudili navodne zločine protiv čovečanstva na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.