RADE ŠTA HOĆE JER IM SE MOŽE Veselji otkrio užasavajući plan i nije ga briga za pretnje NATO: U petak vojska, pa priznanje nezavisnosti!

Tzv. predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da će se o transformaciju KBS u "vojsku Kosova" glasati u petak kao što je bilo planirano, bez obzira na upozorenje NATO, i tvrdi da ta vojska neće ugrožavati komšije.

Imaju velike planove: Haradinaj i Veselji
Imaju velike planove: Haradinaj i Veselji, Foto: AP

Veselji je za Glas Amerike rekao je da je uveren da će generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg "imati dobre namere i shvatiti to kao naše legitimno pravo".

- Naša vojska je vojska partnerstva, a ne vojska koja ugrožava komšije. Stoltenberg bi više trebalo da brine o ruskim bazama u Srbiji u Nišu nego o partnerima NATO, koji su usko povezani sa SAD i zemljama NATO - rekao je Veselji.

Govoreći o zabrinutosti Beograda u vezi sa stvaranjem vojske, Veselji je rekao da je Priština spremna da preuzme odgovornost za Srbe na celoj teritoriji Kosova.

- Ono što treba da se desi jeste da Srbija ne krši prava Srba na Kosovu i da ih ne ucenjuje da napuste KBS, kako to u mnogim slučajevima radi, preko svojih struktura i ljudi. Zbog činjenice da su naši građani, kosovski Srbi, suvereni građani i mi ćemo ih najviše poštovati - rekao je Veselji.

Najavio je da će posle glasanja o vojsci, parlament održati sednicu kako bi se nastavio proces dijaloga sa Beogradom.

- Imamo ustav, imamo teritoriju, razgovaraćemo sa Srbijom kao suverena država o dobrosusedskim odnosima. Srbija mora da prizna našu zemlju i teritoriju koju imamo - rekao je on.

Prema njegovim rečima, podizanje carine za 100 odsto na srpske proizvode nema cilj da obustavi dijalog i Priština će se truditi da ubedi saveznike da se akcija odnosi na nacionalnu bezbednost.

- To nije odluka koja namerava da krši dijalog, nema cilj da utiče na naše buduće odnose i postizanje sporazuma, ali Srbija zaista treba da razmišlja o Kosovu. Ne može da se ponaša onako kako joj je zgodno - rekao je Veselji.

On tvrdi da Srbija ne poštuje kosovske proizvode i dokumente.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Dehan
  13/12/2018 - 08:50
  Veselji nikome dobro ne zeli
 • Korisnik: Dehan
  13/12/2018 - 08:49
  Oni jedino Ameriku slusaju
 • Korisnik: jovana
  13/12/2018 - 08:27
  Veselji i njegovi saradnici ne odustaju od paklenog plana. Nadamo se da svoje ideje nece sprovesti u delo.
 • Korisnik: Destabilizacija
  13/12/2018 - 07:58
  Ako im ovo prođe, jasno je da onaj ko ih naoružava želi destabilizaciju JI Evrope
 • Korisnik: Velja
  13/12/2018 - 07:05
  Divljaci i zlocinci nikada nece postovati zakone.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi