Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
president-ksgov.net
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

U poslednjih sedam dana američka ambasada dva puta "skrenula pažnju" liderima tzv. Kosova da treba da zaustave trend zapošljavanja osumnjičenih za ratne zločine. Vašington zamera tzv. kosovskim vlastima što je za predsednika sekretarijata Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine Skupština postavila Nasera Šalju, koji je, osim što se smatra nekvalifikovanim za to mesto, bio među optuženima u slučaju "Klečka".

AMERIKA LUPILA PACKU SVOJIM LJUBIMCIMA Traže da iz tzv. Vlade izbace ratne zločince, ako to ne urade čeka ih STRAŠNI SUD!

Zbog Šaljinog imenovanja, inače, britanski ambasador u Prištini Rori O Konel podneo je ostavku na mesto predsednika borda Agencije.

Kada je za kosovskog ambasadora u Albaniji imenovan Sulejman Selimi, koga je Osnovni sud u Mitrovici proglasio krivim za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i koji je u januaru pušten na uslovnu slobodu, posle pet godina provedenih u zatvoru, ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet reagovao je rečima:

Šiptarski ekstremisti prete

Printscreen: Twitter

Šiptarski ekstremisti prete, Foto: Printscreen: Twitter

- Kakvu poruku šalje Kosovo svetu kada imenuje osuđenog ratnog zločinca za svog ambasadora? Da li je ovo dokaz poštovanja vladavine prava? Mi se svakako snažno zalažemo protiv takvog poteza.

Kosovski premijer je takođe na mesto ministra trgovine i industrije postavio Endrita Šalju, optuženog za neovlašćeno posedovanje i upotrebu vatrenog oružja. Ista optužnica tereti i Dardana Gašija, zamenika premijera i ministra za dijasporu. Za korupciju su optuženi i ministri za infrastrukturu Palj Ljekaj, za inovacije i preduzetništvo - Besim Bećaj, ministar bezbednosnih snaga Rustem Beriša, kao i Fatmir Ljimaj, zamenik premijera. Ministra za ekonomski razvoj Valjdrina Luku vlada je imenovala uprkos tome što je bio u sukobu interesa. Njega je Osnovni sud u Prištini oslobodio te optužbe, ali se predmet sada nalazi u Apelacionom sudu.