Aleksandar Vulin
Tanjug/Jovo Mamula
Aleksandar Vulin

Tanjug/Jovo Mamula

Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Jovo Mamula

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da je za Srbiju neprihvatljivo "zveckanje oružjem" i da to što predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji govori o Nišu kao albanskom gradu, i o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i nesreću.

Vulin je poručio da se ne sme dozvoliti da neosuđeni teroristi, zato što beže od kazne, zapale čitav Blakan.

"Odgovornost više nije na nama, nije više na Srbiji i Srbima. Ogovornost je na Evropskoj uniji, NATO-u, na čitavom svetu, da zaustave ''veliku Albaniju''", rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Priboju.

Aleksandar Vučić

Screenshoot RTS

Aleksandar Vučić, Foto: Screenshoot RTS

 

On je dodao da su to upozorenja koja se više ne mogu ignorisati.

"Moram da upozorim Evropu, EU, NATO, a posebno Kfor koji se nalazi na Kosovu i Metohiji, da je za nas apsolutno neprihvatljivo ''zveckanje oružjem'' i da neko, kao neosuđeni zločinac Kadri Veselji, priča o Nišu kao albanskom gradu, priča o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i priziva nesreću", rekao je Vulin.

On je istakao da će Evropa, ukoliko brzo ne shvati da je tzv. Velika Albanija najveće zlo i pretnja miru na Balkanu, dočekati da se "ratni požar proširi po čitavom Balkanu".

Vulin je pozvao susede, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, da se, kako je rekao, ohrabre i progovore, jer Velika Albanija preti budućnosti njihove dece i "neće samo srpska deca stradati, već i albanska, crnogorska i severnomakedonska..."

Aleksandar Vulin

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Komentari (1)

Luka

17.05.2019 17:17

Kako vojska od dečaka napravi čoveka,pa i posle 15dana!Brawo za ministra Vulina