Predsedništvo
Alo!/ Dejan Briza
Predsedništvo

Alo!/ Dejan Briza

Predsedništvo, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Sastanku u zgradi Predsedništva prisustvuju patrijarh Irinej, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

12.50 - Obraćanje predsednika Vučića

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

- Mi smo se Srbi na Sretenje sabrali, okupili, saslušali jedni druge. Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjem u trenutku kada je ekonomski najsnažnija u poslednjih 50 godina - rekao je Vučić i dodao da smo uspeli nešto što smo sanjali decenijama.

Tu su i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić, predsedednik Demokratske narodne partije Milan Knežević. Na sastanku su i ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Goran Knežević, Aleksandar Vulin, kao i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

12.45 - Okupljenima se obratio Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije iz Crne Gore.

- Zadovoljni smo sastankom koji smo imali kod našeg domaćina, predsednika Srbije Vučića i mnogo smo srećni što je konstatovano da je snaga srpske solidarnosti svoje najlepše lice pokazala posle ovih poznatih dešavanja u Crnoj Gori. Pozvali smo čitav naš narod na uzbunu, saopštili da smo ugroženi i mi i naša crkva i naš se narod odazvao... Zahvalni smo svima njima, koji su u ovim teškim vremenima za deo srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori i za eparhije SPC stali zajedno s nama, rame uz rame... Što bi rekao Njegoš: Svoj svojega nikad puštat neće...

12.30 - Posle održanih sastanaka, prvi se novinarima obratio patrijarh srpski gospodin Irinej koji je svima poželeo srećan praznik Sretenje.

- Srbija se nalazi u iskušenju, ali to nije ništa novo - rekao je patrijarh dodajući da moramo biti jedinstveni u najpunijem smislu reči jer nismo veliki narod i jedino možemo opstati u situaciji ovakve svetske politike jedino ako smo jedinstveni u dobrom a ne u rđavom - rekao je patrijarh.

Predsednik Srbije ranije je rekao da ga veoma brine situacija u Republici Srpskoj i da Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu i da će brinuti o njemu ma gde se nalazio.

Vučić je, povodom situacije u BiH, rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega Srbja i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj.

"Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore", rekao je predsednik Srbije.

Posle sastanka u Predsednistvu, koji je počeo u 11 sati, predviđene su izjave za medije.

 

Komentari (3)

Sparta

15.02.2020 12:41

Vučiću brate, moraš čvrsto i jasno iznijeti stav i javno se zauzeti za nas Srbe iz RS i Srbe iz CG. Stranci i turci nam zele silom sve uzeti !!! Pozdrav iz B. Luke.

kvrcko

15.02.2020 16:07

Ako si mali , nikako nesmeš da praviš VELIKE probleme !

Vucic

15.02.2020 17:00

Ko god se granici sa nama u zabrinjavajucoj je situaciji