Miroslav Lazanski
Alo!/Dejan Briza
Miroslav Lazanski

Alo!/Dejan Briza

Miroslav Lazanski, Foto: Alo!/Dejan Briza

Vojno politički analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je za Republiku Srpsku veoma važna kompanija "Tehnički remont Bratunac" (TRB), jer predstavlja početak njene reindustrijalizacije kada je u pitanju namenska industrija.

- Važno je da Srpska ima jedan objekat koji proizvodi oklopna vozila, pištolje za policiju Republike Srpske i vozila za deminiranje, a ima i liniju za proizvodnju municije. Iznenađen sam da je to grupisano na jednom mestu i da imaju dobar izbor kadrova i vrlo kvalitetne proizvode - rekao je Lazanski.

Vladimir Đukanović Đuka

Alo!/ Dejan Briza

 

On je podsetio da je TRB svojim višenamenskim oklopnim borbenim vozilom "Despot" početkom ove godine zadivio domaću i svetsku javnost, a plasira i niz atraktivnih proizvoda.

Lazanski ističe da se pištolj RS-9 "Vampir" proizveden u Bratuncu može meriti sa "Valterom", "Sig Sauerom" i češkom "Zbroevkom", dok je vozilo "Despot" u svojoj konkurenciji sa pogonom na četiri točka sasvim solidno za policijsku upotrebu.

- Linija za proizvodnju municije je nešto što je neophodno Republici Srpskoj, a robot za deminiranje naći će primenu i na stranim tržištima - rekao je Lazanski.

Živković i Mesić

Printskrin