Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji o koracima koji će biti preduzeti u dogovoru izabranih predstavnika srpskog naroda i predstavnika institucija Srbije.

Predsednik je razgovarao sa Srbima nakon što su kandidati Srpske liste ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Nebojša Stefanović

Printscreen

Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

 

 

Sastanku u Palati Srbija prisustvovalo je oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Nakon sastanka, predsednik Srbije se obratio javnosti.

Vučić je kazao da su upoznati da su specijalne jedinici iz Prištine ROSU i FIT u pripavnosti, odnosno da su spremni da uhapse Srbe na severu Kosova.

Vučić je na početku istakao da izražava zabrinutost zbog potencijalne akcije ROSU i upozorio međunarodnu zajednicu.

- Izražavamo zabrinutost zbog akcije koju ROSU planira, mi molimo, upozoravamo, međunarodne zajednice da to spreči, jer u ludilu borbe za rejting partija na KiM uvek stradaju Srbi. Molimo predstavnike Kvinte da pokušaju da spreče nove provokacije i nove akcije Albanaca ne samo što se tiče hapšenje, već iseljavanje Srba sa severa KiM.

- Razgovarali smo o našem postupanju i upoznali smo delimično naše ljude sa merama koje spremamo. Gledaćemo da te mere ne pogode Srbe sa Kosova, ali neke od mera koje smo spremili su mnogo oštre, nećemo sa njima ići do završetka sastanka u Parizu, a mi ćemo upozoriti predsednika Francuske Makrona o njima.

 - Ukinite takse, razgovaraćemo o čemu hoćete, ako ih ne ukinete, pričaćemo o lepom i ružnom vremenu. O dijalogu nema razgovora dok ne počnete da poštujete norme međunarodnog prava, i to će biti moja poruka nemačkoj kancelarki i francuskom predsedniku - istakao je Vučić nakon sastanka sa političkim predstavnicima Srba.

Miroslav Lazanski

Printscreen

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

 

 

Komentari (8)

Aleksa

24.05.2019 12:57

Drskosti i bahatosti siptara nema kraja, ovo je sramota!

Miki

24.05.2019 13:00

Tačno tako!

Nadica

24.05.2019 13:03

Verujemo da ce se ovo resiti sto pre.

nina

24.05.2019 13:11

i Srbija moze udariti kontru

Goran

24.05.2019 13:14

Tako treba da osete čvrstinu ove države. Izvolite za posledice ne odgovaramo.

Fodor

24.05.2019 13:15

Samo probajte i sledi adekvatan odgovor.

Ivan

24.05.2019 13:18

Uvek smo za mir i razgovor. Ali je osnovni uslov ukidanje sumanutih taksi.

Ana

24.05.2019 13:26

Ponasanje Pristine je uzasno