VUČIĆ OBIŠAO FABRIKU JUMKO Radnici ga dočekali uz ovacije, ovakve fotografije Srbija još nije videla (FOTO)

Aleksandar Vučić počeo je kampanju "Budućnost Srbije" jučerašnjim obilaskom trase Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, a posetu Pčinjskom okrugu završio je u Vranju

Fabrika Jumko u Vranju
Fabrika Jumko u Vranju, Foto: ALO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" poseti Pčinjskom okrugu, obilaskom Vladičinog Hana, Surdulice, Vranja, Trgovišta i Bujanovca.

Kampanja u Pčinjskom okrugu završena je Vučićevom posetom fabrici "Jumko" u Vranju. Pre toga je danas obišao Trgovište, Vladičin Han, Levosoje i Bujanovac.

Tok današnjih aktivnosti u okviru kampanje "Budućnost Srbije":

18.00 - Zaposleni u fabrici dočekali su predsednika sa oduševljenjem, a na njihovim licima sevao je osmeh.

 

- Jedna od prezadovoljnih radom u fabrici, a naročito Vučićevom posetom, bila je Blagica Jovović koja već skoro dve i po decenije radi u ovoj firmi i prezadovoljna je uslovima.

Blagica Jovović
Blagica Jovović, Foto: ALO!

- Radnici su aplaudirali Vučiću, zahvalili mu na dolasku, a mnogi od njih su ga i izljubili kao rod rođeni. Jedna od radnica poklonila mu je prigodan dar - košulju koja će ga sećati na Vranje i zahvalnost radnika fabrike "Jumko".

- Olivera i Maja rade u fabrici "Jumko" sedam, odnosno 11 godina:

Olivera i Maja, radnice fabrike
Olivera i Maja, radnice fabrike "Jumko", Foto: ALO!

 - Jedan od radnika zahvalio se Vučiću, jer im je pomogao da isplivaju iz teških situacija i poručio mu da je napravio pravu kampanju.

Vučić obišao fabriku Jumko
Vučić obišao fabriku Jumko, Foto: ALO!

 

17.50 - Vučić obišao fabriku "Jumko" u Vranju

 

17.30 - Vučić: "Znamo ko je ovde uništavao fabrike! Mi dovodimo investicije"

"Znam kako su ovde fabrike uništavane i znam ko ih je uništavao, ali naše je da to promenimo. Privreda je ovde još ranije uništavana ali treba da vidimo šta možemo da propravimo, da dovedemo investitore ovde", rekao je Vučić u razgovoru sa meštanima. Opširnije OVDE.

16.30 - U toku je razgovor predsednika Srbije sa građanima Bujanovca...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

 

Građani Bujanovca spremili su pisma za predsednika Srbije.

16.20 - Vučić u Bujanovcu: Ne brinite, u svojoj ste zemlji!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Bujanovca, koji su se okupili u velikom broju i sa nestrpljenjem čekali prvog ćoveka naše zemlje.

 

Vučić je građanima obećao fabrički pogon od 300-400 radnika i poručio im da ne brinu i da su u svojoj zemlji.

16.00 - Predsednik stigao u Bujanovac!

 

Građani su se u velikom broju okupili i sa nestrpljenjem čekaju da vide predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da porazgovaraju sa njim.

Vučić posetio Bujanovac
Vučić posetio Bujanovac, Foto: ALO!

 

Vučić će sa građanima razgovarati u kafiću "Levko".

 

Kafić u Bujanovcu gde će predsednik razgovarati sa građanima
Kafić u Bujanovcu gde će predsednik razgovarati sa građanima, Foto: ALO!

15.25 - Put od Trgovišta do autoputa biće završen do oktobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas meštanima Trgovišta da će država učiniti sve kako bi oni ostali da žive u svom mestu i najavio da će do oktobra biti završena saobraćajnica do autoputa Beograd-Niš, kao i do Bosilegrada.

Vučić je u obraćanju građanima ispred srednje stručne škole u Trgovištu rekao i da će država raditi na tome da se otvori još jedan proizvodni pogon u tom kraju, u kojem bi trebalo da bude zaposleno još 300 radnika.

Navodeći da je Trgovište posebno značajno za Srbiju jer je udaljeno 54 kilometra od granice sa Makedonijom, Vučić je rekao da će država naći način da se, možda i uz izmene zakona, subvencijama obezbede nešto veće plate i primanja kako bi građani bili podstaknuti da ostanu.

15.00 - Predsednik obišao renoviranu srednju školu u Trgovištu

Ispred škole se okupio veliki broj meštana koji su ga pozdravili, pojedini su nosili zastave Srbije, a među njima su bili i trubači.

Predsednik će školi predati sportsku opremu - golove, koševe i ostale rekvizite za sportove za koje postoje tereni u školskom dvorištu, ali za koje do sada nisu imali opremu.

Srednja stručna škola u Trgovištu osnovana je 1979. godine, a jedan njen deo je renoviran 2017. godine sredstvima Vlade Srbije u iznosu od više od devet miliona dinara. U planu je i renoviranje drugog dela zgrade.

 

 

14.00 - Vučić na ručku sa radnicima fabrike

Nakon obilaska fabrike, predsednik je ručao sa radnicima.

On je stao u red za menzu i poslužio se pasuljem i salatom, a potom seo među radnike, gde su zajednički obedovali.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

13.35 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje "Budućnost Srbije" stigao je danas u Radovnicu, selo u opštini Trgovište, gde će posetiti "Simpovu" fabriku dečjih krevetića.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Predsednika je ispred fabrike dočekao veliki broj meštana, kao i radnici fabrike koja zapošljava 55 ljudi.

 Njegovoj poseti posebno su se obradovale dve radnice. Više o tome pročitajte klikom OVDE.

Radnice fabrike
Radnice fabrike, Foto: Alo.rs

Simpova fabrika krevetića u Radovnici počela je ponovo sa radom u junu prošle godine nakon dvoipogodišnje pauze.

Tada je napravljen i poslovni dvogodišnji aranžman sa nemačkom kompanijom "Mobi nameštaj" da se krevetići koji se proizvode u Radovnici izvoze na tržište zapadne Evrope.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Radovnica je najveće selo u opštini Trgovište sa oko 1.000 meštana, a do prošle godine i otvaranja "Simpove" fabrike, u tom mestu je radio jedino pogon fabrike "Jumko".

Nakon razgovora sa radnicima u Radovnici, predsednik će obići rekonstruisanu zgradu srednje stručne škole "Milutin Bojić" u Trgovištu.

12.40 - Predsednik u obilasku Vinarije Aleksić

Predsednik je nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Vranju, obišao Vinariju Aleksić.

Predsednik Srbije poručio je da vinska industrija u Srbiji sve više napreduje i da su vinske kompanije važne za privredni razvoj naše zemlje. Suvlasnica kompanije Maja Aleksić ispričala je mu je kako se vinarija od 2007.godine, od malog porodičnog vinskog podruma, razvila u kompaniju čija je godišnja proizvoda danas blizu 500.000 litara vina.

A o poklonu koji ga je sačekao u vinariji, čitajte klikom OVDE.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

"Porodici Aleksić, veliko hvala za divna vina i napredak Srbije!" - da oživimo stari vinogradarski kraj! #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

 

12.30 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vranju da Beograd čeka da Priština ukine takse, da se ostvari taj elementarni uslov, pa da se nastave razgovori.

U razgovoru sa novinarima u Vranju, Vučić nije želeo posebno da komentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija iz Vašingtona o spremnosti za korekciju granica jer, kako je istakao, albanski zvaničnici sa Kosova stalno menjaju izjave.

- Ne bih svaki dan da kometarišem izjave albanskih zvaničnika sa Kosova jer ih svaki dan menjaju, jedan dan jedno pričaju u Vašingtonu, drugi dan drugo u Briselu, a onda treći dan odu u Prištinu i kažu nešto sasvim drugo. Jedni govore jedno,drugi drugo, pa onda zamene te uloge - kaže Vučić.

Ponovio je da je Srbija spremna za dijalog, strpljiva, trpeljiva.

- Ali morate da ukinete takse. To razara srpsku ekonomiju i to razara svaku vrstu mogućeg uspostavljanja bilokakvog poverenja u budućnosti i mislim da su to u svetu svi razumeli, mislim da to ljudi vide i danas - rekao je Vučić.

Čekamo da oni urade svoj posao,da se ostvari taj elementarni uslov pa da nastavimo da razgovaramo, zaključio je on.

11:10 - CEREMONIJA POLAGANJA KAMENA TEMELJCA ZA IZGRADNJU STANOVA ZA PRIPADBNIKE SLUŽBI BEZBEDNOSTI

Predsednik Vučić je u Vranju pritisnuo dugme kojim je simbolično otpočeta izgradnja stanova, dok je istovremeno premijerka Ana Brnabić uradila isto u Nišu. Viš o tome čitajte OVDE.

- Mi ne sanjamo i ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo. Svesni smo koliko ta budućnost zavisi od nas, našeg rada, truda, spremnosti da je napravimo - rekao je Vučić u obraćanju građanima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Položen kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Vranju #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Vučić je rekao da će pripadnici službi bezbednosti u Vranju vezati svoj život za jug Srbije i da će i građani biti sigurniji jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.

Vučić je rekao da će u prvoj fazi biti izgrađeno 186 stanova, u drugoj 198 stanova, dok će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana.

- To je život za više od 8.000 porodica, znači budućnost za njih i sigurna budućnost za sve nas - rekao je Vučić.

On je dodao da će stanovi u Vranju biti prodavani po ceni od 400 evra po kvadratu.

- Kada smo razmišljali gde da gradimo stanove, nadali smo se ovakvim mestima, gde je deo infrastrukture izgrađen, vrtići, škole... Ovo mesto je toliko lepo da sam siguran da će oni koji grade u drugim gradovima, u Mitrovici, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, želeti da na ovakvim mestima budu građeni stranovi - rekao je Vučić.

10.00 - Predsednik Srbije stigao je u Dom za penzionere i stara lica u Surdulici, koji obilazi u okviru posete Pčinjskom okrugu, a u sklopu kampanje "Budućnost Srbije".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Sa Timotijem Tomovim i Ljubomirom Ivanovim, najboljim šahistima u Domu za stara lica u Surdulici #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

U dvorištu Doma dočekao ga je veliki broj građana, kao i korisnika Doma, a prisutni nose transparente "Aleksandar Vučić - Budućnost Srbije" i "Aco Srbine".

Prisutni su takođe želeli da se fotografišu sa predsednikom Srbije, o čemu smo posebno pisali.

Dom u Surdulici je u poslednje tri godine za renovinaranje dobio 30 miliona dinara, dok je samo za renoviranje dvorišnog prostora Vlada Srbije dala 17 miliona dinara.

- Vi ste jedini predsednik koji je obišao našu ustanovu, najbolji ste - rekli su korisnici Doma.

U Domu su renovirane pored dvorišta, kuhinja, sobe za korisnike, a dobili su i novi automobil, kao i nove medicinske aparate i instrumente.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

"Jedan selfi, predsedniče" - U opštini Surdulica predstavljeni su strateški projekti za razvoj ove opštine #Budućnost Srbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Vučić je poručio da je važno da se pokaže briga prema starima, jer smo zemlju uspeli da izvučemo iz ponora i bankrotstva upravo zahvaljujući njima, njihovom strpljenju i trpeljivosti, te je obaveza da im to vratimo.

- Moramo da uradimo sve što možemo za starije. Srećan sam kako napreduje Vladičin Han, važno je da u Surdulici imamo još ulaganja - rekao je Vučić u razgovoru sa upravom i korisnicima doma.

Naveo je da u Surdulici živi 18.000 ljudi, da je mnogo ljudi otišlo, ali da je važno da uz nova ulaganja ljudi ostaju da žive u svoj mestu.

- Kada razgovarate sa nešto starijim ljudima, neverovatna je ta njihova osobina da uvek podržavaju državu, a nikada ne kukaju, ni kada imaju razloga - primetio je Vučić.

Dodao je da su mu lekari preneli da je u toj sredini povećan broj prijavljenih slučajeva karcinoma i konstatovao da je to sigurno povezano sa bombardovanjem. Direktorka doma Slađana Tasić Stojanović nadovezala se rečima da je Dom bio jedina ustanova socijalne zaštite koja je bila bombardovana 1999. godine.

9.20 - Vučić je obišao pogone fabrike koja posluje od 2004. godine i godišnje proizvede oko 35.000 stolova i stolica za restorane, hotele i druge ugostiteljske objekte. Trpezarijski nameštaj tog preduzeća, koje ima 50 zaposlenih, izvozi se u Grčku, Bugarsku i zemlje bivše Jugoslavije.

Vučić je fabriku obišao sa direktorom tog preduzeća Goranom Aleksićem, direktorom Puiteva Srbije Zoranom Drobnjakom, generalnim sekretarom

Predsedništva Nikolom Selakovićem i direktorom Kancelarije za javna ulaganja Markom Blagojevićem.

8.50 - Vučić je tokom posete vrtića "Pčelica" u Vladičinom Hanu, u razgovoru sa upravom ustanove, rekao da su mu se u više vrtića žalili da im treba više zaposlenih, ali da je tu prepreka odluka vlade o zabrani zapošljavanja.

On je podsetio da vladina komisija odobrava nova zapošljavanja u svakom slučaju posebno.

- Odluku o zabrani zapošljavanja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljavanja u javnog sektoru bez kontrole - rekao je Vučić.

8.40 - Predsednika je po dolasku u Vladičin Han pozdravila mala Dunja koja se oduševila kad ga je ugledala. Dočekan je uz ovacije, ali mala devojčica ga je posebno očarala. Ono što je u vezi sa dočekom najviše interesovalo naše čitaoce možete pročitati klikom OVDE.

Deca su spremila i priredbu u čast dolaska predsednika.

Kampanja
Kampanja "Budućnost Srbije", Foto: Alo.rs

Inače, rekonstrukcija dela vrtića realizovana je u okviru projekta proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje na teritoriji opštine Vladičin Han. Vrednost projekta je 16,29 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila oko 13 miliona dinara.

Projekat se finansira preko kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Ðukić Dejanović.

Vrtić trenutno prima 123 dece, a kada bude proširen kapacitet će biti 150 mesta.

08.20 - Narod je za predsednika spremio tradicionalan doček uz pogaču i so, a najviše mu se raduje mala Dunja koja jedva čeka da ga vidi.

Kampanja
Kampanja "Budućnost Srbije", Foto: Alo.rs

Planirano je da drugi dan kampanje bude završen posetom Vranju i obilaskom fabrike "Jumko".

Veliki broj građana je došao da dočeka i pozdravi predsednika.

Pre nego što je krenuo na put, predsednik se obratio putem Instagrama. Ovde saznajte na koji način.

Kampanja
Kampanja, Foto: Alo.rs

Podsetimo, Predsednik je juče počeo kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom trase Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri.

U obraćanju građanima, poručio je da su simboli njegove politike auto-putevi, investicije i zapošljavanje građana, te da je uveren će narod razumeti ko se ponaša odgovorno. Obilazeći deonicu Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, rekao je da je ponosan što Srbija pokazuje da može da gradi najmodernije autoputeve i najmodernije i najzahtevnije objekte i da su radovi na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri na ponos celoj Srbiji.

Portal Alo.rs detaljno prati kampanju "Budućnost Srbije" tako da ćete i danas među prvima moći da saznate sva dešavanjima u okviru kampanje i posete predsednika Vučića jugu Srbije. Budite uz nas!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Tina
  08/02/2019 - 23:52
  Narod je zadovoljan i voli predsednika, to su pokazali na nacin na koji su ga docekali.
 • Korisnik: Natasa
  08/02/2019 - 23:46
  Bravo, bravo, bravo!
 • Korisnik: Iva
  08/02/2019 - 23:00
  A posle opoziciji krivo sto ga vole ljudi,a radi sve za Srbiju,pokusava da shvati njihove probleme i da pomogne gde god treba
 • Korisnik: Bojana
  08/02/2019 - 21:14
  Svaka cast sve pohvale i cestitke.
 • Korisnik: Katarina
  08/02/2019 - 20:37
  Neka samo tako nastavi naš predsednik, imamo puno poverenje u njega.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi