Aleksandar Vučić
Tanjug/Jaroslav Pap
Aleksandar Vučić

Tanjug/Jaroslav Pap

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

9:37 - Na pitanje novinara da prokomentariše proteste u Novom Sadu i Raškoj, predsednik je odgovorio sledeće:

- Bilo ih je 31 osoba u Raškoj, u Novom Sadu 692. Kada vidite da imate posla sa dvojicom tajkuna kojima se žuri da obnove svoje finansije pljačkom i upadom u državne insititucije, a upadima koordiniše fašista. To se više neće dogoditi, više nećemo da računamo na razum fašiste Obradovića i tajkuna Đilasa i Jeremića. Nikakvo nasilje neće biti dozvoljeno.

9:30 - Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, a zaposlenima u pokrajinskom javnom servisu, koji su ga dočekali, poručio je da rade svoj posao normalno, a da će siledžije odgovarati pred nadležnim organima.

- One siledžije koje nasiljem misle da mogu nešto da postignu, neće to nikada uspeti. Otvaraćemo nove fabrike, graditi nove zgrade, gradićemo sve što su uništili NATO i oni koji su došli posle NATO. Vi, na svoj posao, mirno, da gradimo zemlju, kako smo to uvek radili, a siledžije će da odgovaraju pred nadležnim organima - rekao je Vučić.

9:00 - Predsednik se prvo zahvalio građanima, ali i zaposlenima u RTV na divnom dočeku, i uverio ih da siledžijstvo i napadi na televizijske stanice ne smeju biti tolerisani.

Pročitajte još:

 

Novi dom kuće biće podignut na Mišeluku, na istom mestu gde se nalazila zgrada porušena 3. maja 1999. godine, na dan kada se obeležava Svetski dan medija.

Zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija i raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Ukupna vrednost investicije je oko 2,6 milijardi dinara.

Kako je najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, signal će iz nove zgrade biti pušten 25.novembra.