Aleksandar Vučić
D.S.
Aleksandar Vučić

D.S.

Aleksandar Vučić, Foto: D.S.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u dvodnevnoj poseti Pčinjskom okrugu, gde će započeti kampanju "Budućnost Srbije".

Pročitajte još:

U Aleksincu se upravo održava skup čelnika 91 lokalne samouprave koje su uključene u projekat "Norveška za vas – Srbija".

Skupom se obeležava dugogodišnje uspešno partnerstvo Norveške i Srbije i predstavljaju primeri relevantnih projekata sprovedenih uz podršku norveških donacija.

Vučić je pre početka prenosa organizatorima poručio:

"Bolje da ste narod pustili unutra, nego funkcionere", našalio se predsednik.

 

Vučić se zahvalio Norveškoj na podršci koju pruža Srbiji i istakao važnost učešća čelnika naših opština u projektima iz kojih će moći mnogo da nauče.

- Želim da se zahvalim Kraljevini Norveškoj na podršci. Zašto mi je važno da sam video ovde čelnike opština? Zato što će kroz projekte naučiti kako da se odgovorno i transparentno upravlja projektima i novcem – rekao je Vučić.

Predsednik se zahvalio Norveškoj na pomoći u najtežim trenucima sa kojima se Srbija suočavala.

- Norveška je iskreni prijatelj Srbije. Hvala im što nas uče da radimo i što nas uče procedurama da uštedimo mnogo više novca u budućnosti. Želimo da još mnogo toga naučimo od vas - kaže Vučić.

Vučić je zamolio ambasadora Norveške Arna Sanesa Bjornstada da njegova zemlja i dalje nastavi da pomaže opštine širom Srbije.

Aleksandar Vučić u Aleksincu

Alo!

Aleksandar Vučić u Aleksincu, Foto: Alo!

U okviru posete jugu Srbije, predsednik Vučić će posetiti Aleksinac, Vranje, Vladičin Han, Trgovište, Surdulicu, Bujanovac i trasu Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri.

Vučić je ranije najavio početak ove kampanje u okviru koje će obići svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate, kakvi su dalji planovi i da čuje njihove primedbe.

Aleksandar Vučić

D.S.

Aleksandar Vučić, Foto: D.S.

Tada je rekao da će krenuti upravo od Pčinjskog okruga, gde se inače završava najteži deo puta kroz Grdeličku klisuru.

Očekuje se da će Predsednik tokom ove kampanje obići 100 opština u želji da čuje primedbe ljudi, šta je to što ih tišti, da pokaže koliko je škola, vrtića, bolnica otvoreno ili obnovljeno.

Pročitajte i ovo:

 

Tokom promocije početka kampanje "Budućnost Srbije" na novom Instagram nalogu, u utorak, a na prvoj objavljenoj fotografiji vidi se šta mu je najvažnije u prvom danu kampanje u kojoj će promovisati infrastrukturne projekte, ekonomske rezultate, putnu infrastrukturu, strane investicije..

"Grdelica - Koridor 10, Jumko - radnici, Vladičin Han - dve fabrike, Trgovište - Simpo, Bujanovac - razgovor sa građanima", to je pet tačaka plana koji predsednik Srbije predstavio saradnicima.