Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na svom instagram nalogu "budućnostsrbijeav" da je razgovarao sa članom Upravnog odbora te kompanije Mihaelom Šrajegom.

 

"Hvala na poverenju", napisao je Vučić ispod fotografija sa sastanka, a pre potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva privrede i Privrednog društva MTU Aero Engines AG.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on May 7, 2019 at 3:23am PDT

 

Nakon potpisivanja sporazuma o investiciji, predsednik Vučić se obratio javnosti:

 

- Veliki dan za Srbiju. Stigla je avio-industrija MTU AERO ENGINES"!! Projekat od izuzetnog značaja za nas, projekat koji znači tehnološko-industrijski život u ovoj zemlji. Najverovatnije će biti fabrika biti u Pazovi. Moći će da rade ljudi koji su u programu dualnog obrazovanja, koji znaju kako da rade u visokotehnološkim procesima proizvodnje. Srbija se vraća na nebo evropske i svetske aero industrije, i već u junu mesecu biće potpisan ugovor. Za početak će biti zaposleno 450-500 radnika, ali će se, prema rečima nemačkog investitora, taj broj vremenom uvećati - rekao je Vučić.

Vučić sa nemačkim investitorom

Printscreen

Vučić sa nemačkim investitorom, Foto: Printscreen

Vučić je dolazak nemačkog investirora već najavljivao proteklih dana, ističući da će u utorak imati odličnu vest o novoj visokotehnološkoj investiciji u Srbiji.

- Njen dolazak će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu - rekao je predsednik.

Reč je o fabrici najviše tehnologije, u kojoj će biti zaposleni i, prema njegovim rečima, veoma dobro plaćeni srpski inženjeri.