Ana Brnabić
Printscreen
Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

* Predsednica Vlade Ana Brnabić drži konferenciju za novinare

* Tema je povećanje plata i rebalans budžeta, saopšteno je iz Vlade

* Na konferenciji će govoriti i ministar finansija Siniša Mali

- Od 1. novembra ove godine daleko najveće povećanje plata biće u zdravstvu. Najveće povećanje dobiće medicinske setre -15 odsto, dok će doktori medicine dobiti povećanje od 10 odsto - rekla je Brnabić.

Inače, ministar finansija je rekao u intervjuu za Blic da očekuje da će već u decembru prosečna plata biti iznad 500 evra, kao i da će povećanje u javnom sektoru uslediti od novembarske plate, koja se isplaćuje u decembru.

"Prema najavama predsednika Vučića, najveće povećanje osetiće medicinski radnici, pre svega sestre, a zatim doktori. Tako da će povećanje prosečno biti veće od šest odsto", rekao je Mali.

Pročitajte još:

 

Takođe od sledeće godine preduzeća će moći da daju povećanje od dodatnih pet odsto, jer se ukida Zakon o privremenom uredjivanju osnovica za obračun i isplatu plata.

Mali najavljuje i da će svi penzioneri dobiti povećanje od pet do 5,5 odsto i to prema "švajcarskom" modelu. Ponovio je i da će oko 1. decembra svi penziopneri dobiti jednokratnu pomoć od 5000 dinara, a povećanje će uslediti od 1. januara iduće godine.

Trenutno su razgovori sa MMF u toku, a ohrabruje nas suficit u budžetu koji je u avgustu iznosio 46,6 milijardi dinara", rekao je Mali.

Zoran Lutovac usred emisije napravio skandal! Počela pobuna, gori u prostorijama Demokratske stranke! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 16.09.2019. 11:55 Nova neslaganja u opoziciji. Zoran Lutovac, Foto: Printscreen * Aktuelni lider DS-a Zoran Lutovac gostovao je sinoć u Utisku nedelje * Lutovac je tokom gostovanja prekršio odluku usvojenu na Glavnom odboru te stranke održanom u subotu * Članovi stranke odmah su pokrenuli pobunu, započeti su ozbiljni sukobi!

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare