Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednk Aleksandar Vučić obratio se javnosti u 12.15 časova, odmah nakon sastanka sa predstavnicima kompanije "Azvirt" u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Naši novinari i snimatelji bili su u zgradi Predsedništva.

Ovde pratite predsednikovo obraćanje:

12.45 - Vučić je upitan za poruku onima koji žele njegovu smrt i pretnje Lokalnog fronta

- Junaci, poznati su junaci koji su uvek pucali u leđa. Posebno će junački da se napiju iza toga. Nek dođu, ja nisam naoružan.

12.40 - Predsednik Srbije se osvrnuo na, kako je rekao, "jezivu kampanju" koja se protiv njega vodi u medijima

- Vodite hajku po ceo dan, vičete kako ste vi žrtve i meta. Ta perverzna inverzija je fascinantna. Ja vam se zahvaljujem, ali moji zdravstveni problemi nikakve veze sa vama nemaju. To je meni priroda dala, a uz prirodu moja nepažnja i neuzimanje lekova za srce i hipertenziju. Hvala svim ljudima koji su brinuli, nije bila laka ta noć petak na subotu.

12.35 - Vučić upitan o zdravstvenom stanju

- Biću sasvim otvoren. Ja sam hronično bolestan, drugo su problemi koje sam akutno imao. I danas sam bolestan i pod celodnevnim terapijama. 

12.30 - Predsednik je upitan šta očekuje od Makronovog plana za politiku proširenja EU i da li će biti otvaranja novih poglavlja.

- To zavisi od njih. Kako oni budu odlučili tako će da bude. Ja se najviše radujem rastu srpske ekonomije. Nivo stranih direktnih investicija je veći nego prošle godine, a tada je on bio rekordan. Imamo najveće količine zlata u istoriji Srbije, preko 31 tone ako se ne varam - rekao je Vučić i istakao da ćemo godinu završiti kao najbolji u regionu, ali i u Evropi.

Pročitajte još:

- E to su pitanja koja me najviše zanimanju, mi imamo odavno pripremljena četiri pregovaračka polja, a nek oni rade svoj posao. Dodao bih još nešto, ali neću da se Jadranka Joksimović naljuti.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

12.15 - Vučić prvi put nakon izlaska sa VMA izašao u javnost

Predsednik Srbije čestitao je potpisivanje ugovora.

- Ovo je veoma važna stvar za našu zemlju. U naredne tri godine izgradićemo 21,4 km auto-puta od Rume do Šapca. Čestitam na potpisivanju ugovora svim građanima Srbije, ovo će doprineti dodatnom i ubrzanom rastu naše ekonomije - rekao je Vučić.

12.10 - Nakon što je ispratio goste, Vučić je odgovarao na novinarska pitanja

Podsećanja radi, predsednik Srbije usled zdravstvenih problema završio je na VMA na kardiovaskularnom odeljenje kada su ga u petak, u popodnevnim časovima, prilimili najbolji lekari. 

Vučić je juče izašao iz bolnice i oseća se mnogo bolje.

Bonus video: Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković