Miloš Biković
Dejan Briza

On se posebno obratio Rusima koja ga prate na Instagramu, nastojeći da se izvan granica Srbije proširi svest o kršenju Rezolucije 1244 SB UN.

"Pobede su za nama, ali i ispred nas. Jedna od njih je i očuvanje celovitosti Srbije. Srećan Dan pobede", poručio je Biković, a preneo Sputnik.

 

Ovu objavu na Instagramu, u okviru koje se nalazi i fotografija iz filma „Balkanska međa“, Biković je potpisao sa: "Nisam služio vojsku i ratovao, ali je ovo moj mandat. To je film koji će pomoći da ne zaboravimo one ljude koji su dali svoje živote za nas, u borbi za našu slobodu".

Na drugoj slici vidi se Bikovićev deda (na slici levo), borac Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, inače nišandžija u PVO, i njegov prijatelj, borac Crvene armije (na slici desno). Fotografija je snimljena u Zagrebu, neposredno posle oslobođenja 1945. godine.

Na poleđini te fotografije nalazi se poruka tog borca Crvene armije i njegova adresa, koju je glumac takođe objavio, a poslednje reči u poruci su: „Molim vas, nemojte zaboraviti“.

"Nije zaboravljeno! Hvala vam za podvig. Hvala vam za slobodu", naveo je Biković.