Maja Gojković
Robert Getel
Maja Gojković

Robert Getel

Maja Gojković, Foto: Robert Getel

"Usvojeni zakoni poboljšaće ekonomski život građana i sigurna sam da možemo biti zadovoljni što je većina poslanika radila zaista vredno", rekla je Gojković na konferenciji za novinare i posebno pohvalila Zakon o budžetu za narednu godinu.

Ona je navela da je skupština većinom bila dobar partner Vladi Srbije i dodala da su koristili i mogućnosti da je kontrolišu.

Gojković je, međutim, rekla i da je 2016. godinu obeležilo i ponašanje pojedinih opozicionih poslanika koji su rad u skupštini očigledno zamislili kao jednu lošu amatersku zabavu, i podnošenje besmislenih amandmana.

"Poslanici SNS i svih političkih stranaka koje podržavaju vladu pokazali su izuzetntu ozbiljnost i kako i šta znači predstavljati građane u parlamentu jedne države i koliko vredno možemo da radimo dok neko spava ili uvežbava cirkuske tačke", kazala je Gojković.

Ona je, upitana da li je spremna da menja nešto u stilu rada s obzirom na primedbe opozicije i da li će pauzu u zasedanju iskoristiti za dijalog sa poslanicima kako bi se poboljšao rad i poslala lepša slika o parlamentu, odgovorila da je otvorena za dijalog sa svima o tome kako zamišljaju rad skupštine u narednoj godini.

Gojković je navela i da "zavidi onima koji imaju nepodnošljivu lakoću postojanja i shvatanja šta je to biti predstavnik građana Srbije".

"Slika parlamenta je odlična - takvu smo videli ovih dana kada poslanici koji podržavaju Vladu vredno rade. Međutim mogli ste da vidite i one druge koji psuju majku predsedniku parlamenta, koji psuju majku ili pljuju poslanika Marjana Rističevića i kada se ponašaju tako želeći da izazovu incident, jer nisu navikli da rade u parlamentu nego su izgleda navikli na kafansku atmosferu pa izazivaju tuče", rekla je ona.

Skupština Srbije završila je danas redovno jesenje zasedanje usvajanjem 15 predloženih zakona.

 

 

Komentari (1)

Paja

28.12.2016 17:24

Ja ovako lepu zenu kao na slici za ovu vest skoro nisam video.