Vuk Jeremić
Tanjug/Sava Radovanović

Povodom uvredljive objave na Tviteru "U ime Mercedesa i državne donacije, amin!" sa kojom je Vuk Jeremić pokazali šta misle o SPC i koliko ne poštuju građane ove zemlje i vekovne institucije poput patrijarha crkve, ali i njihov odnos prema državnim institucijama kao što su predsednik Republike Srbije, oglasio se i Nebojše Bakarec.

NIŠTA MU NIJE SVETO Jeremić brutalno uvredio patrijarha Irineja i SPC, ali ni to mu nije bilo dovoljno! Pogledajte ovu grozotu! (FOTO)

Bakarec je povodom otvorenog vređanja patrijarha srpskog Irineja napisao otvoreno o pismo koje prenosimo u celosti.

Nebojša Bakarec

Zoran Ilić

Nebojša Bakarec, Foto: Zoran Ilić

 

Nebojša Bakarec*- Otvoreno pismo Vuku Jeremiću


Neke stvari su svete čak i najvećim huljama, banditima i zlotvorima. Poslednjim stavom Vaše stranke, koji je Vaš lični stav, pošto ste ga odobrili, pokazali ste da ste gori od toga. Uspeli ste da uvredite i Crkvu i Patrijarha i predsednika Srbije. Pokušali ste da ih ponizite, optužbama za simoniju, uzurpatorstvo i zloupotrebu položaja. Pokušali, ali niste uspeli. Uvredivši SPC u celini, ponizili ste sebe. Prošle godine ste više puta optužili Srbiju da je fašistička. Izopštili ste se iz pravoslavlja i srpstva, i upisali u anale beščašća.

"UMESTO NA PINK U HIT TVIT..." Đilas konačno priznao poražavajuću istinu: Na svoje medije dovodim isključivo njih!

Šokantno je da baš Vi nedostojni, optužujete bilo koga da potkupljuje ili da je potkupljen. Lista Vaših sagrešenja je beskonačna. Kao ministar ste pregovore o KiM preneli iz nadležne UN, u nenadležnu EU. Vi ste pred Skupštinom UN, nesporno pitanje suvereniteta Srbije učinili spornim, štetočinskim zahtevom Međunarodnom sudu pravde. Vi ste tokom mandata na svoja luksuzna putovanja potrošili više od 3,6 miliona evra. Vi ste sami sebi, kao ministar, dodelili 55.000 evra dnevnica, čime ste duplirali iznos svoje plate. Vi ste za 5 godina turističkog ministrovanja, na službenom putu proveli preko 2,5 godine! Štetnim ugovorom koji ste Vi potpisali sa "Energoprojektom", 2012. godine, država je, sumnja se, oštećena za više od 5,2 miliona evra. Vaše organizacije i firme, „CIRSD“ i „Vuk Jeremić PR Agencija“, su na ekstremno sumnjiv način dobile preko 7,5 miliona evra „donacija“. Samo Vam je Vaš glavni ortak, Patrik Ho „donirao“ 5,3 miliona dolara! On je nedavno u NJujorku, osuđen je na tri godine zatvora, zbog korupcije i pranja novca. Kineske vlasti su u martu 2018., uhapsile i pritvorile i Vašeg glavnog „donatora“ megatajkuna Ji Đianminga, koji je šef Patrika Hoa. Pod istragama su i drugi vaši partneri Emilio Lozoja i Šeik Tidian Gađio. Nedavno ste, govoreći o poreklu svog bogatstva, obmanuli javnost da ste zaposleni kao član borda „Partners grup“, što je ova kompanija demantovala. Sedamnaestog marta ove godine, sa kamiona ste histerično vrištali da Vučić pada do Uskrsa! Vasksr dođe i prođe, a Vučić ne da nije pao, već je ojačao. Pali ste i propali baš Vi i Vaši protesti, baš pred Uskrs. Slično toj svojoj neinteligentnoj izjavi, Vi ste 2. januara 2019.,izjavili da Putin prezire Vučića. Četiri dana kasnije Putin je odlikovao Vučića jednim od najviših ruskih ordena. Imate li odgovor na sve ovo?

 Vi, zli, lukavi, starmali štreberu od 44 godine, kako ćete u budućnosti pogledati u oči bilo kog pripadnika Srpske pravoslavne crkve? Kako ćete u oči pogledati njegovu Svetost Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog gospodina Irineja? Ili, pošto ste se izopštili iz srpstva i pravoslavlja, više ne planirate da se ikada sretnete sa njim? Veliki Dušan Radović je rekao: „Za izdajice,tužibabe i cinkaroše u beogradskim školama uvodi se novo priznanje-vukovac. Po imenu onog Vuka, koji je, prema narodnoj pesmi, izdao na Kosovu“ .

*Autor pisma je politički analitičar

Komentari (15)

Sara

15.05.2019 13:42

Jeremić je jos jednom pokazao da nema trunke srama ni obraza.

Jovana

15.05.2019 13:46

Šokantno je da baš oni nedostojni, optužuju bilo koga da potkupljuje ili da je potkupljen.

Goran

15.05.2019 13:48

Patrijarh je samo rekao istinu.

Mija

15.05.2019 13:51

Jako je ruzno sto bahati predstavnici opozicije vredjaju Patrijarha.Ponasanje opozicije je olicenje,cinizma,zlobe,primitivizma i bahatost.Razumem da neko mozda nije vernik,ili nije Hriscanske veroispovesti,ali ne razumem cemu vredjanje?

Maja

15.05.2019 13:55

Jeremic je dotakao dno dna. Sramota!

Stefan

15.05.2019 13:59

Jeremiću ja znam da se ničega ne plašiš? A Boga?

anka

15.05.2019 14:06

Jeremicu sta je tebi sveto osim novca i enormnog bogacenja???

stefansmederevo2019

15.05.2019 14:06

Sramota nasao jej sada da vredja crkvu i patrijarha nemam reci sraman cin ovo je sa osudu

Mimi

15.05.2019 14:29

Ništa im nije sveto pa ni patrijarh i crkva! Sramota.

Mima

15.05.2019 15:12

Velika sramota je ovakvo ponasanje. Ovim pokazuje da mu nista nije sveto.

Maja

15.05.2019 15:23

Jeremic nema postovanja prema nikome.

Dragojlo

15.05.2019 16:49

Dokoni umovi Djavolja igralista , da zna Vuk Jeremic za sramotu , nikada nebi uvredio patrijaha Irineja ni predsednika Srbije Aleksandar Vucic , za svaku osudu je ovakav govor mrznje prema svetim licima.

Vika

15.05.2019 17:31

Odlicno napisan tekst. A Jeremic ni ne planira da pogleda u oci nikog iz crkve, a ni vernika, ocigledno, jer njegovi stavovi su jasni. Kad bi nam se makar makao sa dnevnog reda vise.

Ljiki

15.05.2019 22:40

Vuce,da imas obraza usta ne bi otvorio vise.

milos

15.05.2019 23:45

Vuk nasao da prica o postenju.