Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije se obratio građanima nakon sastanka sa grčkim predsednikom:

- Kada je neko veliki, on se onda ne obazire uvek na tog malog i nije to prvi put. Ja ću da prihvatim grčki princip, sve što je u skladu sa obligacionim pravom...  Kada nam kažu da ne možemo da pričamo sa Kinom, mi im pokažemo da možemo. To je interes Srbije. Pustite Srbiju da donosi svoje odluke. Nikada se nije dogodilo da dobijemo evropski novac, a da nam kineske firme grade, i dodaje:

- Srbije nije članica NATO i moramo da snažimo svoje oružane snage kako bismo mogli da štitimo i čuvamo svoje nebo i svoju zemlju. Da li ćemo to uspevati, pošto će uslediti strahoviti i veliki udari po pitanju našeg naoružanja kakve smo videli prethodnih nedelja - videćemo, rekao je Aleksandar Vučić.

Na pitanje da li Kini smeta "mini Šengen" na kom se radi trenutno, odgovara sledeće:

- Ne mislim da se oni mešaju, to je suviše malo za njih, oni imaju veće ciljeve. Mis mo tako mali, ali oni uvek znaju da pokažu poštovanje prema nama. Mi smo naučili da se mnogo volimo, ali ćemo sada napraviti korak dalje. Niko nije popularniji u Grčkoj od Srba. Cenimo njihov stav po pitanju Kosova, i nadamo se stvaranju novih veza, naglasio je on.

Komentari (1)

Serb

11.12.2019 05:36

Mi volimo Grke kao sami sebe, ne treba niko da sumnja u to.