HITNO UKLJUČENJE Vučić se obratio iz Vatikana! Pala nova odluka o Kosovu (FOTO)

Teme - kosovsko pitanje i situacija u regionu

Aleksandar Vučić i papa Franja
Aleksandar Vučić i papa Franja, Foto: Instagram

12.50 Vatikan će čuvati svoju poziciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vatikan vodi ozbiljnu politiku i da će čuvati svoje pozicije i po pitanju Kosova i Metohije.

MILANOVIĆ VIKAO USRED EMISIJE Neće mi se ovde šetati Vučić po Hrvatskoj. Neće mi biti gost u ovakvim okolnostima. Neće!

- To je ono što mogu da kažem i što je važno za građane - rekao je Vučić upitan koliko je, posle sastanka sa papom Franciskom, siguran da Vatikan neće promeniti svoj stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavinosti Kosova.

On je rekao da Vatikan želi razgovore i mirno resenje između Srba i Albanaca.

"MISLIM DA MU SE DOPALO" Zeman Vučiću doneo dva poklona, a srpska javnost je tek sad otkrila koja! Pravi muški izbor (FOTO)

Nešto pre 11 časova u Srbiju je stigla informacija da je počeo sastanak pape Franje i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preeneo je danas poglavaru Rimokatoličke crkve, papi Franji, da Srbija "izuzetno ceni principijelnu poziciju Svete stolice po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i razumevanja za poziciju Srbije utemeljenu na poštovanju međunarodnog prava.

Vučić dao znak za start, Srbija vadi svoju DŽOKER KARTU!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 11.09.2019. 20:24 - 11.09.2019. 20:33 Predsednik Srbije stigao je u Vatikan.

Vučić je u razgovoru s papom istovremeno zahvalio na konstruktivnom pristupu Svete stolice po tom pitanju.

Kako je navedeno na instragram profilu predsednika "Budućnostsrbijeav", uz fotografije sa sastanka, predsednik Srbije i papa su razgovarali o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, regionalnoj i međunarodnoj saradnji.

Vučić je naglasio da je saradnja izmedu Srbije i Rimokatoličke crkve vrlo dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, uz obostrano uvažavanje, navodi se na instragram profilu predsednika "Budućnostsrbijeav", uz fotografije sa sastanka.

POČINJE OFANZIVA! Vučić dao znak za start, Srbija vadi svoju DŽOKER KARTU!

Predsednik je istakao da je Srbija dugoročno opredeljena da neguje i unapreduje odnose sa Svetom stolicom, dodavši da ćemo naredne godine obeležiti 100 godina od uspostavljanja naših diplomatskih odnosa.

Tokom susreta, Vučić je istakao da odnose Srbije i Svete stolice odlikuje podudarnost stavova po značajnim međunarodnim pitanjima.

Papa
Papa, Foto: EPA

Reč je, pre svega, o pitanju zaštite hrišćana i hrišćanskog nasleđa i unapređenju njihovih ljudskih prava.

S tim u vezi, Vučić je ukazao na izuzetan značaj zaštite, poštovanja i unapređenja prava srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, zaštite i obnove srpskog verskog i kulturnog nasleđa na KiM, a posebno pravoslavnih crkava i manastira pod zaštitom UNESKO.

PROŠLO JE TAČNO 25 SATI! Situacija sa zarobljenim Srbima na Jarinju se promenila!

- Izuzetno cenimo principijelnu poziciju Svete stolice po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i razumevanja za poziciju Srbije utemeljenu na poštovanju međunarodnog prava - naglasio je Vučić i zahvalio na konstruktivnom pristupu Svete stolice po tom pitanju.

- Srbija je čvrsto uverena da razgovori predstavljaju jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja, zbog čega smo se i nakon uvođenja taksi, uzdržali od recipročnih mera i bilo kakvih poteza, koji bi dodatno otežali postojeće stanje - ukazao je Vučić.

On je poručio da Srbija nastavlja sa konstruktivnim zalaganjem za pronalaženje održivog i kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, isključivo putem dijaloga.

POKREĆE SE SMENA PREDSEDNIKA! Visoki funkcioneri spremaju tešku urotu pred izbore?!

- Međutim, prištinska strana, povlačenjem iracionalnih jednostranih poteza i konstantnim provokacijama, onemogućava bilo kakav dijalog i dogovor - naglasio je Vučić.

Tokom razgovora sa papom Francuskom, Vučić je izrazio iskrenu zahvalnost Svetoj stolici i papi na podršci koju pruža evropskim integracijama Srbije.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi