Aleksandar Marković
Alo / Dejan Briza
Aleksandar Marković

Alo / Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo / Dejan Briza

Iako je avio-prevoz jedan od najsigurnijih vidova prevoza, svedoci smo stravičnih avionskih nesreća koje odnose stotine života, pa je upravo to razlog zbog kojeg veliki broj ljudi izbegava da leti i odlučuje se na putovanje automobilom kad god je to moguće.

Jedan od njih je i Marković, koji ističe da je njegov strah kako godine prolaze sve izraženiji.

- Da stvar bude gora, s vremenom se taj strah pojačava, tako da je sve gore - iskren je Marković, koji je za naš list podelio uspomenu na svoj prvi let.

Pročitajte još:

 

- Moj prvi let je bio 2014. godine i zanimljivo je da je taj prvi let bio i najprijatniji. Svaki sledeći je bio prava trauma - kazao je narodni poslanik, čiji posao podrazumeva česta putovanja.

- Istina je da sam zbog posla koji obavljam često primoran da letim. Naglašavam primoran, jer kad god sam u prilici izaberem neki drugi vid prevoza. Često i odbijam putovanja. Kada je događaj takav da moje prisustvo nije neophodno, a reč je o nekoj udaljenoj zemlji, radije odbijem takvo putovanje - ističe Marković i dodaje da uglavnom putuje automobilom.

Preminula Sofija Nakić! Sačekala da je poljubi otac, pa zauvek sklopila oči

AUTOR: Alo.rs/Telegraf/I.L. DATUM I VREME: 15.11.2019. 21:19 - 16.11.2019. 13:38 Tuga! Sofija Nakić, Foto: Printskrin Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva, preminula je večeras u grčkoj bolnici. Ova hrabra tinejdžerka dugo se borila protiv dečjeg raka, ali i pored svih napora grčkih lekara, njeno izmučeno telo nije izdržalo.

- Najčešće putujem u zemlje regiona, s obzirom na angažman u Odboru za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine, pa u tim slučajevima uglavnom putujem automobilom - kazao je on.

Narodni poslanik ističe i da su njegove kolege iz skupštinskih klupa upoznate sa njegovim strahom od letenja, pa mu uvek pružaju podršku kada mora da putuje avionom.

- Kolege i prijatelji su u čudu svaki put kada putujemo avionom i kada me vide nervoznog i neraspoloženog. Većina ne može da razume da neko ima fobiju od letenja. Ipak, navikli su da me vide takvog, pa me obavezno bodre pre i tokom leta - rekao je Marković.

Javne ličnosti koje se plaše letenja

Interesantno je da se sa strahom od letenja suočava veliki broj naših javnih ličnosti. Među njima su i sportisti Nemanja Vidić, Mateja Kežman, Dejan Savićević, Ivica Kralj, glumac Miki Manojlović, pevačice Ana Kokić i Nada Topčagić.

 Bonus video