Sulejman Ugljanin i Aljbin Kurti
Facebook
Sulejman Ugljanin i Aljbin Kurti

Facebook

Sulejman Ugljanin i Aljbin Kurti, Foto: Facebook

Nakon što je Stefana Nemanju, utemeljivača srpske države, nazvao ratnim zločincem, lider SDA Sulejman Ugljanin pohrlio je u Prištinu, gde se sastao s Aljbinom Kurtijem, liderom radikalnog Samoopredeljenja.Njih dvojica su se dogovorili o zajedničkom nastupu protiv Srbije tako što će Kurti lobirati za Suljin projekat takozvane sandžačke republike, koja bi se pripojila takozvanoj velikoj Albaniji, a Ugljanin će za uzvrat nepriznatoj državi Kosovo obezbediti podršku Bosne i Hercegovine gde god joj bude potrebna, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora.

Izbori, Kosovska Mitrovica

Tanjug/ Filip Krainčanić

Naša saznanja je potvrdio i sam Kurti, koji je na Fejsbuku napisao da se Kosovo zalaže za bolji položaj Sandžaka.

- Glas Kosova o položaju Sandžaka treba više da se čuje. Zahvalio sam se Ugljaninu na njegovom stavu prema Kosovu - napisao je Kurti uz fotografije sa sastanka. On je dodao i da se zalaže za saradnju kosovskih i sandžačkih opština i za to da studenti sa Kosova posećuju Sandžak.

- Izražavam zadovoljstvo zbog toga što su ulice u Tutinu dobile nazive po Aćifu Bljuti, Hadžiahmetoviću, Nedžipu i Ferhatu Dragi, Ademu Demaćiju, Ibrahimu Rugovi, Šabanu Poluži i drugim albanskim velikanima. Neke ulice na Kosovu trebalo bi da ponesu imena po sandžačkim prvacima - napisao je Kurti i dodao da mu je Ugljanin rekao da će ista imena dobiti i ulice u Novom Pazaru i Sjenici.

Đukanović: Suljo je budaletina!

Narodni poslanik Vladimir Đukanović poručio je za „Alo!“ da Sulejman Ugljanin na sve načine provocira državu da ga uhapsi.

- On je šarlatan i budaletina, provocira državu da ga uhapsi kako bi se predstavio kao žrtva. Trebalo bi pratiti njegove aktivnosti, koje su antidržavne, i u nekom momentu bi država zaista trebala da reaguje - poručio je on.

Da Ugljanin i te kako podržava velikoalbanske pretenzije i da želi podršku za takozvanu sandžačku republiku, pokazuje i njegova objava na Fejsbuku u kojoj je uputio niz pohvala na račun Aljbina Kurtija, nazivajući ga „jednim od najvećih boraca za ljudska prava sa prostora bivše Jugoslavije“.

Aleksandar Vučić na otvaranju Koridora 11

Tanjug

On je istakao da je Samoopredeljenje trenutno druga po snazi politička partija u kosovskom parlamentu te da je ta stranka članica Svetske socijalističke internacionale, i da je zato važno „povezivanje Sandžaka putem političke saradnje i sa tom prijateljskom organizacijom“.

S druge strane, Ugljanin ima jake veze sa BiH. Šefik Džaferović, bošnjački član Predsedništva BiH, posetio Sandžak povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave. On se tom prilikom sastao sa Ugljaninom.

Ugljanin se pridružio Đilasu, Jeremiću i Obradoviću!

Ugljanin je u martu objavio da je postao „1 od 5 miliona“, odnosno najbliži saradnik Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića. On je na konferenciji za novinare najavio da će njegova SDA organizovati protestne skupove u formi protestne šetnje i da u potpunosti podržava građanske proteste u Srbiji „1 od 5 miliona”, da u potpunosti prihvata „Sporazum s narodom“, kao i principe rada buduće ekspertske vlade.

 

Komentari (1)

duka

19.05.2019 22:00

Tako i treba kad je Srbija nesposobna država,,, a vlast kad bi pohapsile te separatiste da se ne desi ko sa kosovom al mi srbi smo nadprosečno glup narod,,,,